Ştiri 21 noiembrie 2012
Această sărbătoare ne aduce aminte de momentul în care Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana au adus la Templul lui Solomon din Ierusalim pe fiica lor, Fecioara Maria, în vârstă de trei ani.
În acest fel, Sfinţii Părinţi au împlinit făgăduinţa făcută lui Dumnezeu că dacă vor avea un copil îl vor dărui spre slujire lui Dumnezeu.
Fecioara Maria a rămas la Templu până la vârsta de 15 ani, când a fost logodită cu dreptul Iosif.
Sărbătoarea, denumită popular şi VOVIDENIA sau OVIDENIA a fost instituită în amintirea sfinţirii unei biserici din Ierusalim de către patriarhul Iustinian, biserică ce era închinată momentului aducerii la Templu a Sfintei Fecioare.
Primul hram al acestei biserici s-a serbat la data de 21 noiembrie a anului 543, iar de atunci această sărbătoare se prăznuieşte întotdeauna pe 21 noiembrie.
Sărbătoarea a fost generalizată în tot Orientul înainte de secolul 7, iar în Apusul creştin în perioada secolelor 15-16.
Pentru bucuria acestei sărbători, Biserica a hotărât astăzi dezlegare la peşte.
Patriarhia Română recomandă credincioşilor să cumpere calendarele ortodoxe numai din biserici, mănăstiri şi magazinele bisericeşti.
Aceasta pentru a avea siguranţa că textul este cel corect şi aprobat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
Recomandarea vine în contextul în care diverse publicaţii sau persoane fizice neautorizate oferă spre vânzare calendare bisericeşti care conţin greşeli .
Totodată,Patriarhia Română solicită instituţiilor de control abilitate ale statului, Garda Financiară, Inspectoratul General al Poliţiei şi Protecţia Consumatorului, să ia măsurile care se impun.
Biserica Anglicană nu acceptă hirotonirea femeilor ca episcop.
Ieri s-a reunit la Londra sinodul anglican care a analizat proiectul de hirotonire a femeilor ca episcop, care divide de mai mulţi ani pe anglicanii tradiţionalişti şi liberali.
Pentru a fi aprobat, proiectul trebuia aprobat de două treimi două treimi din voturile episcopilor, clerului şi credincioşilor.
Hirotonia femeilor în preot a fost aprobată de Biserica Anglicană în 1992, dar ulterior propunerea de hirotonie a femeilor şi ca episcop a provocat numeroase polemici.
Un creştin a fost decapitat in Somalia pentru că a părăsit islamul.
Este vorba despre un tânăr de 25 de ani care s-a care convertit la creştinism în 2010, în Kenya.
Acesta a fost urmărit timp de 6 luni, şi a fost ucis după întoarcerea lui din Kenya.
Statisticile oficiale arată că populaţia Somaliei este 100% musulmană.
Cazinoul din Constanţa va intra într-un parteneriat public-privat.
Anunţul a fost făcut în şedinţa de Consiliu Local de ieri, de primarul Radu Mazăre.
Acesta a adăugat că municipalitatea va pune la dispoziţia investitorilor şi un teren din zona Poarta 1 pe care se va ridica un hotel de lux pentru viitorii jucători.
Autorităţile dau asigurări că fructele sau legumele turceşti contaminate nu au ajuns în magazie.
În urma retragerii a 120 de tone de grapefruit care conţineau pesticide peste limitele admise, ministrul Agriculturii Daniel Constantin a spus că se fac controale regulat,iar toate importurile din Turcia vor fi controlate mai amănunţit.
Pe de altă parte,expertul în nutriţie Gheorghe Mencinicopschi afirmă că pesticidul descoperit în lotul de grapefruit nu se curăţă prin spălare.
De aceea, el recomandă cumpărarea de fructe şi legume care provin din Uniunea Europeană.
Medicii români specializaţi în străinătate ar putea profesa şi în ţară.
Ministerul Sănătăţii a publicat pe site-ul instituţiei proiectul de act normativ prin care sunt recunoscute calificările pentru profesiile reglementate din sectorul sanitar, precum şi specializările medicilor, medicilor dentiști și ale farmaciștilor. Potrivit notei de fundamentare, există medici care au obținut specializări în afara Uniunii Europene și care doresc să revină în România pentru a profesa.
În cazul celor care au obținut specialitatea în SUA, Canada și UE, actul normativ propune „recunoașterea automată a acestora, în vederea practicării profesiei în România“.
Primul portal românesc dedicat femeilor, cu un conţinut 100% furnizat de medici a fost inaugurat în România.
Acesta se numeşte InfoMaterna.ro şi conţine toate informaţiile necesare din momentul în care o femeie îşi doreşte să rămână însărcinată, este însărcinată şi urmează să nască.
Toate informaţiile sunt oferite direct de către medici ginecologi, neo-natologi şi medici pediatri.
Camera Deputaţilor şi UNICEF vor colabora pentru promovarea drepturilor copiilor.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet au declarat că astfel, copiii din România vor avea acces la şcoală şi la sănătate, dar vor fi protejaţi şi împotriva violenţei.
De asemenea, instituţiile se angajează să sprijine punerea în aplicare şi monitorizarea drepturilor copilului în ţara noastră, inclusiv prin organizarea de dezbateri naţionale şi internaţionale.
Părinţii vor avea acces limitat in unităţile de invatamant.
Motivul pentru care adulţii vor avea intrarea restricţionată în şcoli este violenţa din ultima vreme.
Părinţii elevilor vor avea voie in unităţile de învăţământ doar in timpul pauzelor, daca au un scop precis si daca si-au anunţat vizita.
Cei care nu vor respecta regulile risca sa se aleagă cu interdicţia de a mai intra in şcoala.
Mai multe substanţe chimice cancerigene au fost detectate în produse ale unor mari fabricanţi de îmbrăcăminte.
Articolele de îmbrăcăminte includ pantaloni, tricouri, lenjerie de corp şi rochii, fabricate mai ales în China şi în alte ţări în curs de dezvoltare.
În aproximativ două treimi din articolele vestimentare au fost identificaţi ftalaţi sau coloranţi care conţin amine cancerigene.
Substanţele pot provoca de asemenea dezechilibre hormonale şi inferitlitate.
Atenţie la dispozitivele USb pe care le conectaţi la calculator.
Specialiştii susţin că unul din trei utilizatori conectează la computer dispozitive infectate.
Soluţia recomandată este folosirea unui program adecvat de antivirus.