Ştiri 11 decembrie 2012
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârşi în această seară de la ora 17, slujba Vecerniei la Biserica Sf. Ierarh Spiridon din Constanţa.
De asemenea, Ierarhul nostru împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, va oficia mâine de la ora 8.30 Sfânta Liturghie, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.
Apoi, IPS Teodosie va săvârşi slujba de Te-Deum, cu prilejul aniversării zilei sale de naştere.
Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului s-a născut în anul 1955 in localitatea Gheorghiţeni, judeţul Suceava.
În anul 1975 a absolvit cursurile Seminarului Teologic Neamţ, iar în anul 1980 a obţinut licenţa in teologie la Facultatea de Teologie din Bucureşti.
În anul 1990, a fost tuns în monahism si a primit numele de TEODOSIE.
Patru ani mai târziu a fost hirotonit arhiereu-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, iar din anul 2001 este arhi-păstorul Tomisului.
Înalt Preasfinţitul Teodosie este doctor in teologie si Membru corespondent al “Academiei Oamenilor de Ştiinţă”.
În anul 2002 a fost decorat de către Statul Roman cu ordinul „Steaua României în Grad de Cavaler”.
Referendumurile pentru exploatarea gazelor de şist din judeţul Constanţa nu s-au validat.
Alegerile parlamentare au fost însoţite, în cadrul mai multor localităţi din judeţul Constanţa de referendumuri organizate în privinţa exploatării gazelor de şist sau transformarea a două grupuri sociale în sate.
Niciunul dintre acestea nu a putut fi validat din cauza prezenţei insuficiente la urne.
Referendumurile au fost organizate în Mangalia, Limanu, Costineşti şi Mihail Kogălniceanu.
Mai multe cartiere din Constanţa vor rămâne fără apă potabilă.
Reprezentanţii RAJA Constanţa anunţă întreruperea furnizării apei potabile, în această noapte, în intervalul orar 21.30 – 5.30.
Măsura va fi luată în vederea executării unor lucrări de reabilitare a unei conducte magistrale din municipiul Constanţa.
Vor fi afectaţi abonaţii de pe străzile Ion Lahovari – Poporului – Mihai Viteazu – Nicolae Iorga – Ştefan Mihăileanu – Gh. Murea – I.G. Duca, dar şi cei din zona centrală din perimetrul delimitat de străzile Călăraşi – I.G. Duca – Avram Iancu – Ferdinand – Mircea cel Bătrân – Mamaia – Tomis.
Meteorologii au emis o atenţionare cod galben.
Astfel, de astăzi de la ora 12 până mâine la ora 12 se vor semnala ninsori abundente, intensificări ale vântului şi viscol.
Ninsorile vor fi mai consistente în primele ore ale intervalului in Banat si Oltenia, apoi în Muntenia si Moldova.
În Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte şi vor favoriza producerea de polei.
Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat în sud-est 25…30 l/mp.
Vântul va avea intensificări mai ales spre seara şi noaptea, şi va depăşi temporar la rafală 50-60 km/h.
Agenţiile de voiaj CFR vor fi deschise pe 24 şi 31 decembrie.
Potrivit unui comunicat al companiei, acestea vor fi deschise în intervalul orar 08:00-15:30.
Agenţiile vor rămâne însă închise pe 25 şi 26 decembrie, precum şi pe 1 şi 2 ianuarie 2013.
Totuşi, există şi excepţii, astfel că în zilele de 24 decembrie, dar şi pe 19 ianuarie 2013, vor fi închise agenţiile de voiaj CFR din Constanţa şi din alte câteva oraşe din ţară.
Guvernul vrea să evalueze, în perioada 2013-2016, rezervele geologice de ape subterane din toată ţara.
Astfel, Executivul va derula un program la nivel naţional de cercetare geologică a resurselor de ape subterane potabile şi industriale, cu scopul utilizării „raţionale“ a zăcămintelor.
Toate informaţiile care vor fi obţinute în urma acestor cercetări vor fi puse la dispoziţia Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, care va scoate perimetrele în care vor fi identificate resursele la licitaţie în vederea concesionării.
Finanţarea programului de cercetare geologică va fi asigurată atât de companiile care activează în acest sector, cât şi de la bugetul de stat.
Guvernul va desfiinţa autorităţile de supraveghere din domeniul financiar, cu excepţia celor care ţin de BNR.
Astfel, atribuţiile şi tot personalul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private vor fi preluate, de către o nouă instituţie, Autoritatea de Supraveghere Financiară.
Aceasta va deveni funcţională până cel târziu în luna martie a anului viitor.
Guvernul îşi motivează decizia prin neregulile constatate, mai ales în ultima perioadă, în piaţa de capital şi cea a asigurărilor.
Copiii sunt din ce în ce mai dezinteresaţi de jucării.
De la vârsta de 8-9 ani, aceştia nu îşi mai doresc jucării tradiţionale şi îşi îndreaptă atenţia către tablete, smartphone-uri sau alte produse de tehnologie înaltă.
Potrivit unor statistici recente, vânzările de jucării au scăzut faţă de cele de anul trecut cu 12% în luna octombrie, şi cu 11% în noiembrie 2012.
Producătorii vorbesc despre un fenomen numit comprimarea vârstei” adică procesul de maturizare al copiilor începe cu doi ani mai devreme decât acum douăzeci de ani.
Motivul îl constituie evoluţia tehnologiei, expunerea continuă la mijloace media precum televizorul, internetul sau telefonul mobil.
În Belarus, muncitorii din industria lemnului nu mai au voie să demisioneze.
Preşedintele Belarusului, Alexandru Lukaşenko, a dat un decret prezidenţial care îi transformă pe muncitorii din industria lemnului în sclavi.
Aceştia nu mai au voie să-şi dea demisia din slujbele lor, iar pedeapsa pentru fuga de la locul de muncă este munca forţată, tot în industria lemnului.
Vicepreşedintele Congresului Democratic al Sindicatelor din Belarus spune că deşi decretul prezidenţial ar putea fi declarat nul, pentru că încalcă legile cu privire la protecţia socială, este greu de crezut că acest lucru se va putea întâmpla în Belarus.