Ştiri 17 septembrie 2013
Aceasta este situată în curtea bisericii „Sfânta Cuv. Parascheva” din localitate şi are o capacitate de 80 de locuri. Cantina fost construită în colaborare cu Asociația World Vision şi Primăria comunei Cumpăna.
Acţiunea face parte din programul de prevenire a abandonului şcolar, care se derulează în această localitate de 11 ani.
Constănţenii sunt invitaţi la o nouă conferinţă duhovnicească.
Tema o constituie “Principiile educaţiei româneşti” şi va fi susţinută de învăţătoarea Tudora Petcu şi de către profesorul Ioan Vlăducă.
Totodată, în cadrul conferinţei va fi lansat volumul intitulat “Bazele educaţiei româneşti”.
Evenimentul se va desfăşura joi, de la orele 18 la Curtea Brâncovenească.
Cazinoul din Constanţa nu va putea fi folosit pentru jocuri de noroc.
Anunţul a fost făcut de primarul Radu Mazăre, în condiţiile în care clădirea va fi reabilitată cu fonduri europene.
El a precizat că monumentul va putea avea această destinaţie doar în cazul în care reabilitarea ar fi făcută de un operator privat, interesat să-l utilizeze ca şi cazino.
Ieri a fost confirmat al doilea caz de infecţie cu virusul West Nile din judeţul Constanţa.
Potrivit medicilor de la Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană, Infectarea cu virusul West Nile se produce prin înţepătură de ţânţar şi nu se transmite de la om la om.
În cazul în care o persoană prezintă semne de boală – febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare – după ce a fost înţepată de ţânţari, trebuie să se prezinte la medic.
Reamintim că primul caz de infecţie cu virusul West Nile din judeţul nostru a fost confirmat în urmă cu două săptămâni.
Greva șoferilor RATC continuă și astăzi.
În locul acestora circulă microbuzele firmelor private, așa cum s-a stabilit în ședința extraordinară a Consiliului Local.
Șoferii sunt hotărâți să nu iasă nici astăzi pe traseu dacă solicitările lor nu vor fi soluționate.
Ei cer un salariu de 2.000 de lei, prime de vacanță și bonuri de masă.
Agenţia Naţională Antidrog a dat startul unor noi campanii de prevenire a consumului de droguri pentru elevi.
În prima zi de şcoală, specialiştii i-au informat pe elevi despre efectele pe care le produce consumul de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive asupra organismului.
De asemenea, cu ajutorul programului Ministerului Educaţiei „Să ştii mai multe, să fii mai bun” se vor dezvolta proiectele „Mesajul meu Antidrog” şi „Necenzurat”, în cadrul cărora se vor realiza activităţi de prevenire a consumului de droguri.
Trei sferturi dintre produsele de panificaţie de pe piaţa românească conţin cel puţin un aditiv alimentar.
Aşa arată un studiu al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
Specialiştii au analizat 80 de tipuri de pâine, de pe piaţa românească.
Nutriţioniştii nu recomandă consumul de pâine albă şi spun că alimentele pe care le consumăm acţionează la nivel genetic.
Un sfert dintre produsele de igienă şi înfrumuseţare conţin substanţe toxice pentru glandele endocrine.
Printre acestea se numără parabenii şi triclosanul şi se găsesc în lacul de unghii, fondul de ten, produsele de machiaj destinate ochilor, rujuri, deodorante, paste de dinţi şi şampoane.
Disfuncţiile cele mai frecvente provocate de aceste substanţe sunt: afectarea funcţiilor de reproducere, procesul de creştere şi comportamentul.
De asemenea, pot avea efecte asupra dezvoltării fiziologice a indivizilor expuşi contactului cu aceste substanţe încă din faza intauterină.
Banii ceruţi pentru fondul clasei sunt o formă de fraudă şi evaziune fiscală.
Anunţul a fost făcut de Ministrul Educaţiei care a adăugat că directorii care cer bani de la părinţi pentru fondul şcolii vor fi demişi.
Ministrul Remus Pricopie a mai declarat că legea educaţiei va fi modificată de urgenţă astfel încât şi profesorii care iau mită să poată fi concediaţi.
Sărăcia afectează sănătatea copiilor.
Constanţa se află pe lista oraşelor din România care este afectată de sărăcie, iar aceasta determină probleme de sănătate grave în rândul copiilor.
În ultima perioadă peste 1000 de copii au fost internaţi cu probleme respiratorii sau digestive.
Sunt însă multe familii în care copiii suferă din cauza malnutriţiei şi a igienei precare.
Poliţiştii vor participa la orele de dirigenţie.
Aceştia vor colabora cu directorii de şcoli, cu profesorii şi diriginţii, pentru a fi informaţi cu privire la apariţia unor stări tensionate, pe care să le medieze din timp.
Oamenii legii vor fi prezenţi la orele de dirigenţie pentru a oferi elevilor sfaturi şi recomandări preventive, care să îi ajute pe aceştia să-şi protejeze bunurile şi integritatea fizică.