Ştiri 18 septembrie 2013
Afirmaţia a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica, care a precizat că încă de acum zece ani, Sfântul Sinod şi-a exprimat public punctul de vedere împotriva proiectului minier.
Astfel, creaţia şi mediul sunt daruri de la Dumnezeu care trebuie protejate întrucât aparţin patrimoniului naţional şi local.
Părintele Constantin Stoica a mai spus că BOR este de acord cu dezvoltarea economică a României, dar nu prin distrugerea acestei regiuni.
Constănţenii sunt invitaţi la o nouă conferinţă duhovnicească.
Tema o constituie “Principiile educaţiei româneşti” şi va fi susţinută de învăţătoarea Tudora Petcu şi de către profesorul Ioan Vlăducă.
Totodată, în cadrul conferinţei va fi lansat volumul intitulat “Bazele educaţiei româneşti”.
Evenimentul se va desfăşura mâine, de la orele 18 la Curtea Brâncovenească.
Mai mult de jumătate dintre români consideră că ţara se îndreaptă spre o direcţie greşită.
Aşa arată un sondaj, potrivit căruia doar 17% cred că direcţia este bună.
Principalele probleme indicate de cei chestionaţi sunt locurile de muncă, problemele legate de venituri, cele din sistemul sanitar, corupţia, câinii maidanezi, clasa politică şi exploatarea de la Roşia Montană.
Cercetarea a fost realizată în perioada 8-15 septembrie, pe un eşantion de 1500 de persoane, la nivel naţional.
Peste 5% dintre adolescenţii români consumă droguri.
Ţara noastră se plasează printre statele europene în care tinerii sunt extrem de tentaţi de stupefiante şi încearcă de la vârste mici etnobotanicele.
Aşa arată un studiu prezentat de Ministerului Tineretului și Sportului.
Ministrul Nicolae Bănicioiu spune că rezultatele studiului “Situaţia adolescenţilor din România”, realizat în colaborare cu UNICEF, îl vor ajuta pentru a preveni consumul de droguri.
Adolescenţii români petrec, în medie, şapte ore pe zi la televizor.
Aceasta este concluzia unui studiu prezentat de Ministerul Tineretului şi UNICEF.
Mai exact, 96% dintre adolescenţi se uită zilnic la televizor, 50% dintre ei se joacă peste trei ore la calculator în loc să socializeze, să înveţe, sau să facă sport.
De asemenea, 88% dintre ei utilizează internetul, majoritatea pentru a intra pe reţelele de socializare.
Punctele de trecere a frontierei Dobromir şi Lipniţa vor fi deschise la începutul anului viitor.
Astfel, locuitorii din sudul judeţului Constanţa speră că, odată cu darea în folosinţă a acestora, zona va beneficia de dezvoltare economică.
Totodată aici vor fi construite două drumuri transfrontaliere, cel care leagă Lipniţa de Kainargea şi cel dintre Dobromir şi Krushari.
Preţul gazelor naturale pentru populaţie va creşte cu 1% de la 1 octombrie.
Anunţul a fost făcut ieri de preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ.
El a declarat că măsura face parte din noua etapă a calendarului de liberalizare a pieţei.
Următoarea majorare a tarifelor la gazele naturale este programată să aibă loc la 1 ianuarie 2014, când preţul va creşte cu 2%.
Judecătorii şi procurorii vor participa la orele de educaţie civică.
Ministerul Justiţiei va lansa în perioada următoare, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, un program prin care magistraţii vor încerca să le explice elevilor cu ce se ocupă un judecător sau un procuror.
Pe de altă parte aceştia consideră că educaţia civică la clasele primare şi gimnaziale o poate face învăţătorul, profesorul sau cadrele didactice specializate deoarece elevii sunt prea mici ca să înţeleagă ce este justiţia şi ce face un magistrat.
4 din 10 bogaţi nu au percepţia propriei averi.
Un studiu arată că aceştia se limitează la a avea mereu la dispoziţie lichidităţi şi planuri stabile de pensionare şi sunt puţin preocupaţi de valoarea reală a banilor şi bunurilor pe care le deţin.
Potrivit unui sondaj american, doar 28% dintre cei care deţineau averi estimate între un milion şi cinci milioane de dolari au apreciat că sunt conştienţi de bogăţia lor.
De asemenea, jumătate dintre subiecţii intervievaţi au recunoscut că nu simt restricţii financiare şi că dispun de lichidităţi pentru a face orice îşi doresc.
Cu toate acestea, 65% dintre cei cu averi de peste cinci milioane de dolari simt că nu îşi pot îndeplini obiectivele profesionale.
Aproape trei sferturi dintre europeni îşi iau informaţii despre sănătate de pe internet.
Totodată, 80% dintre medici utilizează canalele şi reţelele online în activitatea lor, iar 91% dintre companiile farmaceutice au alocat resurse interne pentru activităţi de e-marketing.
Specialiştii au concluzionat că cererea pentru informaţii de calitate este în continuă creştere.