Ştiri 25 septembrie 2013
Astfel, între orele 8 şi 18, locuitorii din perimetrul delimitat de străzile: Baba Novac – Soveja – Izvor – Aurel Vlaicu nu vor beneficia de apă potabilă.
De asemenea, tot mâine, în intervalul 08,00 – 21,00, nici constănţenii de pe străzile Mangaliei – Fântânele – Comarnic – Democrației şi Vârful cu Dor nu vor avea apă rece.
Primarii au cerut prefectului Constanţei ca podul de la Agigea să nu fie închis.
Ei spun că închiderea podului ar da peste cap comunitățile din sudul litoralului şi acuză conducerea CNADNR că a luat o decizie atât de importantă fără ca autoritățile locale să fie consultate.
Prefectul Constanței spune că reprezentanții CNADNR rămân pe poziție și cer ca podul să fie închis de pe 1 octombrie până pe 30 noiembrie, pentru reparații capitale.
Părinţii care au avut venituri 12 luni în ultimii 2 ani înaintea naşterii ar putea primi indemnizaţie.
Propunerea a fost adoptată ieri de Comisia pentru Muncă din Senat.
Aceste drepturi ar urma să fie acordate de la 1 ianuarie 2014.
Propunerea legislativă urmează să fie dezbătută de Senat în calitate de prima Cameră sesizată.
Poliţele RCA se vor scumpi dacă o parte din încasări va fi transferată la sistemul medical.
Reacţia vine din partea Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare care susţine că primele încasate nu reprezintă un fond aflat la dispoziţia statului, astfel că nu se pot transfera bani spre sistemul medical.
Dacă totuşi se va ajunge aici, asiguratorii îşi vor acoperi pierderile prin scumpirea poliţelor de răspundere civilă auto.
Senatorii au aprobat subvenţii şi pentru încălzirea electrică.
Ajutoarele pentru încălzirea cu electricitate vor varia între 240 lei – pentru familiile cele mai sărace şi 48 lei – pentru familiile cu venituri de până la 615 lei/persoană.
Conform statisticilor, din totalul locuinţelor care folosesc echipamente individuale, 1,8% utilizează energia electrică.
Românii sunt mai săraci ca bulgarii şi ungurii.
Ţara noastră se află pe locul 42 din 52 în clasamentul mondial realizat după averea financiară acumulată de fiecare locuitor.
În ceea ce priveşte valoarea acumulării de active financiare, acestea se situau, la sfârşitul anului trecut, la 2.330 euro, cu aproape 27% sub nivelul maxim înregistrat în anul 2007.
Romania se află inaintea unor ţări precum Turcia, Rusia, Ucraina, India sau Tailanda, dar destul de mult în urmă faţă de statele din Europa de Est.
Alimentele congelate pot provoca îmbolnăviri grave şi chiar moartea.
Avertizarea vine din partea prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Afirmaţia nutriţionistului este întărită şi de un control recent al Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului, care a descoperit nereguli majore la peste 70 la sută din comercianţii de produse congelate.
Specialistul spune că în momentul în care un produs este congelat-decongelat şi congelat din nou se autocontaminează, iar bacteriile din el se pot dezvolta până la valori foarte periculoase pentru sănătate.
El a mai precizat că toate produsele nesterilizate suferă astfel de procese şi se pot face toxiinfecţii alimentare grave.
Savanţii francezi au creat medicamentul care ar putea inversa efectele nanismului în trei săptămâni.
Ei cred că efectele dramatice ale nanismului, care pot fi cauzate de peste 200 afecţiuni medicale diferite şi care includ numeroase complicaţii dureroase, ar putea fi tratate prin injecţii cu o anumită proteină.
Specialiştii au injectat molecule din acea proteină în şoareci suferind de nanism, timp de trei luni.
În urma tratamentului, acei şoareci au avut parte de o creştere completă.
Oamenii de ştiinţă susţin că tratamentul lor ar putea fi folosit pe pacienţi umani cel mai devreme peste trei ani.
Folosirea cardului de sănătate va duce la diminuarea fraudei în sistemul medical.
Afirmaţia aparţine preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi, care a adăugat că au fost tipărite un milion de carduri de sănătate.
El a argumentat că, din momentul în care cardul electronic de sănătate va deveni funcţional, nu vor mai putea exista consultaţii, reţete sau analize de laborator fictive.
Un alt proiect important al CNAS este şi dosarul electronic al pacientului, prin care medicul poate accesa tot istoricul medical al unei persoane.
Exploatarea zăcămintelor de metale preţioase riscă să transforme Balcanii în deşert.
Mai multe studii cu privire la minele de aur care ar urma să fie deschise în România şi în Grecia arată că riscurile sunt mai mari decât beneficiile promise.
Este vorba despre proiectele româneşti de la Roşia Montană şi Certej, precum şi de viitoarea carieră din peninsula greacă Halkidiki.
Studiile arată ca doar companiile sunt optimiste în privinţa acestor proiecte, iar oamenii de ştiinţă sunt împotrivă, din cauza pericolului de poluare cu cianuri sau al unor catrastrofe ecologice, în zonele vizate.