Știri 1 mai 2014
Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 8.45 Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfântul Dionisie Exiguul din localitatea constănțeană Târgușor.
Astăzi este Ziua Internaţională a Muncii.
În anul 1889, Congresul Internaţionalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internaţională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago.
Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea ţărilor lumii.
În România, această zi a fost sărbătorită prima dată în anul 1890, iar în timpul comunismului se organizau manifestaţii ample pe străzi.
După anul 1990, 1 Mai nu mai are importanţă propagandistică, însă a rămas zi liberă, iar lumea o celebrează de obicei în aer liber.
CNA a interzis o reclamă în care protagoniştii merg pe un tren în mişcare.
Solicitarea a fost făcută de secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, după ce în ultimele două săptămâni, 9 copii s-au electrocutat după ce s-au urcat pe vagoanele unor trenuri.
Doi dintre ei și-au pierdut viața iar 6 se află acum internați la spital.
Poligamia a fost legalizată în Kenya.
Acest proiect a stârnit o opoziţie puternică din partea organizaţiilor creştine din Kenya și a femeilor din parlamentul statului african.
Acestea spun că legea este umilitoare pentru că permite bărbaţilor să îşi aleagă soţii fără acordul primei partenere, un procedeu care este obligatoriu conform tradiţiei.
Parlamentarii spun că prin legiferarea poligamiei, soţiile până acum nelegitime sunt recunoscute în faţa legii şi beneficiază de drepturi egale.
Munca ucide mai mulţi oameni decât războaiele.
Declaraţia a fost făcută de preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA, Bogdan Hossu cu ocazia Zilei Internaţionale a Comemorării Victimelor Accidentelor de Muncă.
Astfel, potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă, în România, anul trecut au murit 199 de oameni în accidente de muncă.
În judeţul Constanţa, statisticile de anul acesta arată o uşoară scădere a acestor tipuri de accidente faţă de 2013.
Notiţele scrise de mână se reţin mai bine decât cele pe laptop.
Potrivit unui studiu, stiloul este mai eficient decât calculatorul când este vorba despre memorarea notiţelor.
Cercetătorii consideră că elevii şi studenţii scriu mai repede pe laptop, dar mai puţin inteligent.
Noile tehnologii îi fac pe elevi şi studenţi să fie neatenţi, deoarece aceștia navigă adesea pe diferite reţele de socializare, mai degrabă decât să asculte cursurile, sau joacă jocuri ca să treacă timpul mai repede.
Cercetătorii americani au conceput o nouă metodă de tratare a diabetului.
Aceștia au reușit să obțină prin clonare celule sușă umane din celule tegumentare prelevate de la o pacientă în vârstă de 32 de ani.
Oamenii de știință sunt de părere că această tehnică oferă un material perfect din punct de vedere al potrivirii genetice ce va putea fi folosit în cursul transplanturilor.