Știri 9 iulie 2014
Potrivit ministrului Muncii, Rovana Plumb, bugetul acestui program este de 200 de milioane de euro, din fonduri europene.
Prin acest program pot fi înființate 1.000 de întreprinderi sociale și se pot crea peste 10.000 de locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități, familiile cu mai mult de doi copii, dar și familiile monoparentale, femeile în situații de risc, persoanele rrome sau victimele violenței în familie.
Stomatologii sunt obligaţi la trei ore pe zi de lucru pentru a respecta contractul cu CJAS.
Deşi contractul încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate nu acoperă nevoile reale ale pacienţilor constănţeni care beneficiază de tratament stomatologic, dentiştii sunt obligaţi să aloce câte trei ore pe zi numai pentru consultaţiile decontate de stat.
Medicii susţin că măsura limitează timpul acordat pacienţilor şi îi forţează să îşi deruleze activitatea în condiţii mult mai stresante.
ONU va recunoaşte căsătoriile gay ale angajaţilor săi.
Anterior acestei decizii, starea civilă a oricărui angajat al ONU era determinată de legislaţia din ţara de origine a acestuia.
De acum înainte, Organizaţia Naţiunilor Unite va recunoaşte statutul civil al tuturor cuplurilor gay din rândul angajaţilor săi, care s-au căsătorit într-o ţară în care aceste căsătorii sunt legale, indiferent de naţionalitatea celor doi soţi.
Potrivit organizaţiei Human Rights Watch, căsătoriile între persoanele de acelaşi sex sunt legale în 17 ţări şi în anumite state din Mexic şi America de Nord.
Washington a legalizat consumul de marijuana.
Drogul se va comercializa la fel ca şi alcoolul, astfel încât doar cei cu vârsta de peste 21 de ani, îl vor putea cumpăra.
Washington devine astfel, al doilea stat american după Colorado, care legalizează consumul de marijuana.
Totodată, New-York-ul a autorizat folosirea canabisului în scopuri medicale.
Această lege încadrează strict distribuirea canabisului de către medici autorizaţi şi doar unor persoane care suferă de maladii grave.
Bolile neurologice îi afectează tot mai mult pe tineri.
Scleroza multiplă, neuropatiile periferice sau boala Parkinson sunt afecţiuni neurologice a căror incidență este în creştere și la populaţia tânără.
Și accidentul cerebral vascular este o afecţiune întâlnită tot mai des la tinerii sub 30 de ani, iar în prezent, peste 31% din numărul total de pacienţi cu AVC ischemic au vârste cuprinse între 20-64 de ani.
Sedentarismul, alimentaţia dezechilibrată, bogată în carbohidraţi și grăsimi saturate sunt dăunătoare și în cazul bolilor neurodegenerative.
Zahărul si carbohidraţii dăunează creierului.
Specialiștii germani au descoperit că un nivel ridicat al glucozei este asociat cu pierderea memoriei și cu risc de demență.
Noul studiu aminteşte de cercetările anterioare, care au arătat că diabetul, caracterizat printr-un nivel crescut al glucozei în sânge, a fost asociat cu un risc crescut de apariţie a dementei.
Potrivit specialiştilor, nu ar trebui să consumăm mai mult de cinci linguriţe de zahăr pe zi.
CFR Călători vine în sprijinul pasagerilor cu mobilitate redusă.
Compania le oferă gratuit, la cerere, servicii de asistenţă la transportul cu trenul: rezervarea locurilor speciale, însoțirea în incinta gărilor, asistenţă la urcarea sau coborârea din tren și asistență la bordul trenului.
Pentru a beneficia de aceste servicii, pasagerii trebuie să completeze un formular tip, cu minim 48 ore înainte de plecare. Categoriile de persoane care pot solicita acest serviciu sunt: cele cu dizabilitate motorie, nevăzatoare, persoane cu deficienţe de auz şi persoane cu probleme neurologice.
Consumul excesiv de băuturi energizante poate fi fatal.
Conform unui nou studiu realizat de experţii americani, în ultimii doi ani, din aceasta cauză au murit în Statele Unite 17 persoane.
Printre efectele cele mai neplăcute ale energizantelor asupra corpului uman se numără starea de vomă, durerile în piept și chiar decesul persoanelor care au asemenea simptome.
Hipertensiunea arterială, infarctul miocardiac și convulsiile reprezintă alte efecte devastatoare pe care ele le au asupra organismului.
Cărţile de identitate ale tuturor autovehiculelor din România vor fi schimbate de anul viitor.
Anunțul a fost făcut de Registrul Auto Român.
Potrivit RAR, măsura este necesară, în condițiile în care ultima modificare a fost făcută în anul 1993.
În noua carte de identitate va exista o rubrică în care vor fi completate detalii tehnice suplimentare despre maşină, cum ar fi existenţa unui cârlig de remorcare sau folia de pe geamuri.
Documentul va duce la dispariţia a cel puţin două taxe, iar normele de poluare vor fi completate conform standardelor europene.
Comisia Europeană vrea să interzică trei ingrediente importante folosite în industria cosmeticelor.
Producătorii de parfumuri se tem astfel că vor fi nevoiţi să-şi modifice reţetele, iar cunoscutele parfumuri îşi vor schimba mirosul.
Două dintre ingrediente sunt esenţe naturale extrase din muşchi, cum ar fi cel de stejar.
Proiectul mai prevede şi limitarea concentraţiei pentru alte 12 ingrediente folosite în această industrie.
Una dintre cele mai afectate ţări de această măsură ar fi Franţa, unde piaţa parfumurilor şi a cosmeticelor depăşeşte 25 de miliarde de dolari.