Știri 22 octombrie 2014
Cu acest prilej, vineri, de la ora 17, la biserica sf. Dumitru din Constanța va veni Veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași.
Apoi se va înconjura biserica cu moaștele Sfântului Constantin cel Mare, Sfinților Doctori Cosma și Damian, Trifon, Sfintei Varvara, Sfântului Modest, Sfântului Iacov Iviritul, Sfântului Filimon, Sfântului Noul Teodor și Sfintei Teoctista iar ulterior va fi săvârșită Taina Sf. Maslu.
Sâmbătă, de la ora 17, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Vecerniei la această biserică.
Taxa hotelieră ar putea creşte cu 20%.
Hotelierii spun că acest lucru ar putea fi posibil deoarece micul dejun inclus in oferte ar putea fi impozitat.
Specialiştii din domeniu spun că măsura va afecta profitul industriei hoteliere.
Taxă hotelieră este cotă de 1% din valoarea totală a tarifului de cazare pentru fiecare zi de sejur.
Două noi poduri peste Dunăre vor lega România de Bulgaria.
Guvernul a aprobat semnarea unui memorandum de înțelegere cu autoritățile bulgare pentru implementarea studiilor de fezabilitate cu privire la construcția acestora.
Podurile vor lega Silistra de Călărași și Nikopol de Turnu Măgurele.
În a doua fază a studiilor de fezabilitate urmează să fie discutată și posibilitatea construcției unei linii de cale ferată.
Pateurile din comerţ sunt pline de E-uri.
Un studiu al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a arătat că acestea sunt făcute din amestecuri de cărnuri, cu adaosuri de şoriciuri, carmin şi arome artificiale, iar etichetele sunt lipsite de informaţii despre conţinutul lor.
Din cele 46 de tipuri de pateu analizate, doar 6,5 la sută nu au niciun E, 19,5 la sută au un conţinut de două E-uri, 13 la sută conţin şase E-uri, iar 8,7 la sută conţin nouă E-uri.
De asemenea, 30,4 la sută nu au specificate informaţii despre valoarea energetică.
România îşi va asuma susţinerea reducerii emisiilor de dioxid de carbon.
Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu a declarat că acest lucru se va întâmpla mâine la Consiliul European de la Bruxelles.
România va sprijini de asemenea statele nou-intrate în Uniunea Europeană.
Guvernul a alocat bani pentru trei catedrale şi o mănăstire.
Premierul Victor Ponta a decis ca bugetul Secretariatului General al Guvernului să fie suplimentat din Fondul de rezervă. Astfel, 6 milioane de lei vor fi transferați Secretariatului de Stat pentru Culte.
Banii vor fi repartizați către o catedrală din Madrid, o alta din Barcelona, ambele ale Administraţiei Patriarhale și Catedrala Greco-Catolică din Cluj-Napoca, deţinută de Episcopia Română Unită cu Roma.
De asemenea, două milioane de lei vor fi direcționați către mănăstirea Lainici din Bumbeşti-Jiu, Gorj, deţinută de Arhiepiscopia Craiovei.
Noi rețete de pâine vor ieși pe piață de luna viitoare.
De la 1 noiembrie, brutarii vor prepara mai multe sortimente de pâine, denumite premium, care conţin, pe lângă ingredientele clasice şi zahăr, lapte şi grăsimi.
Acestea vor fi realizate după reţete vechi de acum 30 de ani.
Noile tipuri de pâine vor fi însoţite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care să ateste că respectă reţetele vechi şi că nu conţin amelioratori.
Românii vor fi imunizați anti-gripal și anul acesta cu vaccin din import.
Reprezentanți ai Ministerului Sănătății au declarat că de luna viitoare se va da startul campaniei.
La imunizare vor avea prioritate 500.000 de persoane din categoria grupelor de risc, și anume persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical şi gravidele.
Ca în fiecare an, campania de vaccinare se va derula prin cabinetele medicilor de familie și spitale.
Un cartier din Constanța va rămâne mâine fără apă rece.
Astfel, în intervalul 09,00 – 18,00 nu vor avea apă potabilă consumatorii din cartierul Coiciu, din perimetrul delimitat de străzile Dezrobirii – Dreptății – Ion Roată – Poporului – Portiței – Biruinței.
Cercetătorii francezi au dezvoltat un test de diagnosticare rapidă a virusului Ebola, în mai puţin de 15 minute.
Potrivit Oficiului pentru Energii Alternative, testul este similar cu cel de sarcină și analizează picături de sânge, plasmă biologică sau urină.
Faza de producere în serie a testului va începe în curând.
România va trece oficial la ora de iarnă.
Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 4.00 va deveni ora 3.00.
Ziua de duminică va fi cea mai lungă din an, cu 25 de ore.
Din anul 1997, România a adoptat ora oficială de iarnă şi de vară în aceeaşi zi cu statele Uniunii Europene.
Ora oficială de iarnă este adoptată în ultima duminică a lunii octombrie, iar cea de vară în ultima duminică a lunii martie.