Știri 23 iunie 2015
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia astăzi, de la ora 18, slujba Vecerniei la Biserica Nașterea Sf. Ioan Botezătorul.
Aceasta este situată pe strada Capidava, în zona Brotăcei.
Biserica Ortodoxă Rusă a semnat un acord de cooperare cu Ministerul Rus al Sănătății.
Conform Patriarhului Kirill, interacțiunea Bisericii Ortodoxe Ruse cu Ministerul Sănătății este în curs de dezvoltare în mod activ, prin “identificarea tuturor ariilor noi în care Biserica și sănătatea publica ar putea conlucra, pentru a-i trata pe oameni și a menține un stil de viață sănătos”.
La rândul său, ministrul rus a spus că interacțiunea dintre Ministerul Sănătății și Biserica Ortodoxă Rusă, din ultimii ani, “a ajutat în realizarea cu succes a proiectelor legate de păstrarea stării de sănătate a rușilor”.
Comisia de buget a Camerei Deputaţilor a aprobat proiectul noului Cod Fiscal.
Acesta stabilește scăderea TVA de la 24 la 19%, de la 1 ianuarie 2016.
Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a spus că analizele făcute arată că o astfel de propunere va avea efecte bune în economie şi că cifrele arată că “se poate face acest lucru”.
Raportul comisiei privind Codul fiscal va intra mâine în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.
Cablurile suspendate de stâlpi ar putea să dispară în câteva luni din Constanţa.
Astfel, companiile de cablu, telefonie şi electricitate vor fi nevoite să îngroape cablurile care în prezent sunt suspendate pe stâlpi.
Anunțul a fost făcut de primarul Decebal Făgădău, care declară că lucrările vor fi realizate pe zone iar în prezent furnizorii de utilităţi trec cablurile în subteran în cartierul Inel 2.
Preţul benzinei este cu 12 bani mai mare în prezent faţă de acum două săptămâni.
În benzinării, preţul variată de la 5,90 lei până la 6 lei.
Companiile petroliere spun că acest lucru este motivat de faptul că în ultima perioadă au crescut cotaţiile internaţionale la benzină.
Economiştii spun că este doar o scumpire de sezon, companiile dorind să profite de faptul că 40% dintre români se duc în vacanţă cu propria maşină.
Rețelele de socializare pot afecta negativ viața tinerilor.
Psihologii spun că adolescenții își creează o lume frumoasă în spațiul virtual prin poze și mesaje, însă acestea ascund complexe de inferioritate și frustrări.
Cu cât vârsta utilizatorilor este mai fragedă, cu atât impactul psihologic este mai mare.
Mai mult, tinerii se îndepărtează astfel de activităţile cotidiene şi devin depresivi.
Specialiștii spun că cei mai influențabili sunt copiii şi îi sfătuiesc pe părinţi să-i monitorizeze îndeaproape pe aceştia și să le limiteze accesul la site-urile de socializare.
Ministerul Sănătăţii vrea să-i oblige pe părinţi să-şi vaccineze copiii.
În caz contrar, ei nu vor putea fi înscrişi la creşă, grădiniţă sau şcoală.
În prezent, Ministerul Sănătăţii lucrează la un proiect de act normativ care va reglementa situația imunizărilor în România.
Se au în vedere şi amenzi pentru părinţii care nu au aceste avize care să ateste vaccinarea, dar care îşi duc copiii în comunitate.
În elaborarea proiectului, Ministerul Sănătății declară că va beneficia de expertiza în acest domeniu a reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății.
Medicamentele se ieftinesc cu 20% de la 1 iulie.
Anunțul a fost făcut de Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, potrivit căruia țara noastră va avea cel mai mic preț european.
Reducerea de 20% se va aplica atât la medicamentele generice, cât și la cele inovative.
Ministrul Sănătății a spus că toți banii care vor fi economisiți din prețurile mai mici vor ajunge la programul de înnoire a listei de medicamente.
Legea prin care Departamentul Egalității de Șanse preia combaterea violenței domestice a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.
Departamentul pentru Egalitate de Şanse între Femei și Bărbați, aflat în subordinea Ministerului Muncii, va prelua atribuţiile în domeniul combaterii violenței în familie, după ce la finalul anului 2012 au fost înregistrate 1.200 cazuri de deces ca urmare a violenței domestice.
Legea a fost adoptată de Senat pe 11 martie și de Camera Deputaţilor pe 27 mai.
Milioane de copii vor muri în 15 ani dacă nu vor fi ajutorate cele mai vulnerabile categorii.
Așa arată un raport UNICEF.
Raportul avertizează că, fără o atenție sporită pentru cele mai defavorizate categorii, 68 de milioane de copii sub vârsta de cinci ani vor muri din cauze ce pot fi prevenite în următorii 15 ani, iar un număr estimat de 119 milioane de copii vor fi încă subnutriți cronic în 2030.
Directorul UNICEF, Anthony Lake a făcut apel la statele membre ale ONU să introducă problema copiilor din cele mai sărace regiuni în topul agendei atunci când vor fi stabilite, în acest an, Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă.