Știri 10 mai 2016
Aceasta va fi susținută de secretarul general al Ligii Musulmane Mondiale, Prof. Univ. Dr. Excelența Sa, Șeicul Abdullah Bin Abdulmohsen Al-Turki.
Evenimentul va avea loc joi, de la orele 11, în Aula Magna a Universității Ovidius, sediul vechi.
Conferința este organizată de Institutul de Știință, Cultură și Spiritualitate Dobrogeană, Centrul de Studii și Cercetări Religioase și Juridico-Canonice al celor trei Religii Monoteiste, în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului.
Joi se va desfășura sinaxa monahală în Mitropolia Munteniei și Dobrogei.
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va prezida lucrările Sinaxei, care se vor desfășura de la ora 10:30 la Palatul Patriarhiei.
Evenimentul va debuta cu oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala Patriarhală de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va susține referatul principal care va avea tema Formarea duhovnicească şi culturală a vieţuitorilor din sfintele mănăstiri.
Astăzi este Ziua Regalității în România.
În acest an, se împlinesc 150 de ani de când Carol I a fost proclamat principe suveran al Principatelor Unite.
Castelul Peleş găzduiește astăzi pentru prima dată ceremoniile dedicate sărbătorii de 10 mai.
Peste 300 de invitați vor ocupa Sala Florentină, Sala Coloanelor şi Salonul Maur, unde vor fi întâmpinaţi de Alteţa sa Regală Principesa Margareta.
Crenvurștii sunt periculoși pentru sănătate.
Inspectorii ANPC au analizat 43 de tipuri de crenvurști din hipermarketuri, pentru a atrage atenția consumatorilor cu privire la potențialele efecte asupra sănătății.
93% din produsele analizate conțin de la doi până la 11 aditivi, iar 42% sunt colorate cu carmin, obținut dintr-o specie de insectă numită coșenilă.
De asemenea, la 44% dintre produsele analizate, gustul și aroma au fost potențate cu monoglutamat de sodiu, iar la 9% dintre produsele analizate s-a folosit caragenan, un agent de îngroșare suspect de apariția anumitor afecțiuni medicale.
Poliţiştii îşi cer drepturile salariale.
Aceștia trebuiau să le primească în anul 2014, pe perioada 1 iulie-31 decembrie.
Circa 54.000 de membri ai Sindicatului Național al Agenților de Poliție, dintre care aproximativ 400 sunt constănțeni, vor să își recupereze banii pe care legea îi garanta.
Suma pe care aceștia ar trebui să o recupereze este în jur de 3.500 de lei de polițist.
Un nou sens giratoriu va fi amenajat în Constanța.
Acesta va fi amplasat în zona Galeriilor Soveja.
De asemenea, vor fi înființate noi stații de taxi, iar cele existente vor fi reamenajate.
Potrivit Primăriei, se va regândi şi modifica modul de desfăşurare a activităţii de maxi-taxi în Municipiul Constanţa.
Oamenii de știință americani au creat un medicament anti-cancer pe baza unui anticorp preluat de la persoanele rezistente la cancer.
Anticorpul atacă celulele canceroase fără a afecta celelalte celule.
Potrivit specialiștilor, această descoperire poate reprezenta o nouă abordare în tratarea cancerului, deoarece anticorpul ucide selectiv celulele tumorale, astfel că nu are efecte secundare semnificative.
Străinii vor cumpăra mai greu suprafeţe agricole în ţara noastră.
Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Achim Irimescu.
Legea privind vânzarea terenurilor agricole va fi modificată la presiunea fermierilor români.
De la momentul liberalizării pieţei funciare, 1 ianuarie 2014, şi până la acest moment, aproximativ 40% din suprafaţa agricolă a ţării este exploatată de investitori străini.
Potrivit demnitarului, decizia a fost luată în urma unei discuţii cu premierul Dacian Cioloş, iar specialiştii ministerului au termen două săptămâni pentru a finaliza un nou proiect de act normativ care să fie apoi lansat în dezbatere publică.
Legea educației în privința doctoratelor a fost modificată de Senat.
Aceasta presupune creșterea autonomiei universitare, pasând în curtea școlilor doctorale-universitățile acreditate să organizeze studii de doctorat-atât responsabilitatea de a acorda calitatea de conducător de doctorate, dar și de a analiza sesizările privind plagiatele din doctorate.
Senatul este camera decizională în acest caz.