Știri 27 august 2018
Acesta s-a născut în insula Rhodos din Grecia, însă nu se cunoaște data naşterii sale.
A trăit în pustie și mânca o dată la trei zile.
Prin rugăciune a adus tămăduire surzilor, orbilor și îi boteza și îi învăța dreapta credinţa.
Cu toate că săvârșise multe minuni, a fost nevoit să părăsească cetatea, din cauza răutăţii oamenilor.
A ajuns în Egipt, unde a readus-o la viață pe fiica regelui, iar în urma acestei minuni, împăratul și slujitorii săi au primit botezul.
Vrăjitorii din Egipt s-au ridicat împotriva lui Fanurie și astfel, sfântul a fost supus la multe chinuri, iar în cele din urmă i s-a tăiat capul.
Moaştele Sfântului Fanurie au fost descoperite de câţiva păstori, în jurul anului 1500, într-o peşteră.
Alături de moaştele sale, au găsit și o piele de animal pe care era scrisă viața Sfântului Fanurie.
Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia mâine Sf. Liturghie la Biserica Sf. Vasile cel Mare din zona Inel 2, de la ora 8.30.
Apoi, îi va binecuvânta și îi va împărtăși pe copiii care participă la Școala de Vară – Acasă la Sf. Vasile, organizată în cadrul parohiei.
Miercuri, Biserica Ortodoxă va cinsti Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul.
Cu acest prilej, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Lipnița, de la ora 8.30.
Joi, ierarhul nostru va participa la Sf. Liturghie oficiată la mănăstirea Secu, cu prilejul celor trei hramuri: Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul, Sf. Ierarh Varlaam, mitropolitul Moldovei și Sf. Ioan de la Râșca și Secu, episcopul Romanului.
Apoi, de la ora 18.30, Ierarhul Tomisului va săvârși slujba de Priveghere la biserica ”Așezarea în raclă a Brâului Maicii Domnului” din zona Trocadero-Coiciu, cu ocazia hramului.
Credincioșii se vor putea închina moaștelor Sfinților Nicolae, Modest, Filimon, Cosma și Damian, Trifon, Varvara, Teodor, Iacov Iviritul și ale Sf. Împărat Constantin.
Sâmbătă, Biserica Ortodoxă va cinsti pe Sfântul Cuvios Dionisie cel Smerit și pe Sfântul Simeon Stâlpnicul.
Astfel, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, de la ora 8.30.
După slujbă, ierarhul nostru va oficia un Te-Deum pentru intrarea în noul an bisericesc.
Aproximativ jumătate dintre elevi au probleme la coloana vertebrală din cauza ghiozdanelor mult prea grele pline cu manuale şi caiete.
Potrivit specialiştilor, greutatea unui ghiozdan, cu tot cu rechizite, nu ar trebui să depăşească 10% din greutatea unui copil.
Aceștia spun, însă, că de cele mai multe ori, şcolarii duc pe umeri o greutate dublă, fiindu-le astfel afectată coloana vertebrală.
Un pahar de alcool pe zi poate creşte riscul îmbolnăvirilor.
Potrivit unui studiu recent, un pahar de vin considerat până acum benefic pentru inimă poate creşte, în timp, riscul de cancer.
Statisticile arată că cei mai mulţi consumatori de alcool sunt în Danemarca: peste 95% dintre femei şi aproape 98% dintre bărbaţi.
De asemenea, femeile din Ucraina şi bărbaţii din România, beau peste 8 unităţi de alcool pe zi.
Studiul a avut loc în perioada 1990 – 2016.
Carnea de porc s-ar putea scumpi cu până la 20% din toamnă.
Comercianţii spun că sunt nevoiţi să importe mii de tone din Spania, Germania, Polonia şi chiar din Americă Latină, după ce tot mai multe ferme româneşti se închid din cauza pestei porcine africane.
La nivel european, preţul cărnii de porc a crescut cu aproape 3% în ultima lună.
Anul trecut, țara noastră a importat peste 230.000 de tone de carne de porc, pentru care comercianţii au plătit peste 300 de milioane de euro.
Varianta digitală corectată a manualului de geografie de clasa a VI-a va apărea săptămâna aceasta.
De asemenea, pentru varianta deja tipărită va fi realizată o erată, care va fi trimisă tuturor unităților de învățământ.
Măsura a fost luată de Ministerul Educaţiei, după ce au fost depistate mai multe greşeli grave în noul manual de geografie.
Responsabilii din Minister au demarat şi o cercetare privind condiţiile în care au apărut respectivele erori.
Turiștii vor avea rute alternative pentru a ajunge în sudul litoralului.
Consiliul Judeţean Constanţa va finanţa lucrările de reabilitare şi construire a două noi căi rutiere alternative la DN 39, pentru evitarea ambuteiajelor din sezonul estival din dreptul localităţilor Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud şi Tuzla.
Va fi construit un tronson de 13 km de drum de asfalt, între localităţile Techirghiol, Moşneni, 23 August şi refăcută o altă rută ocolitoare ce va lega A2 de localitatea 23 August, cu o lungime de 54 km.
Farmaciile care practică prețuri mai mari decât cele aprobate de Ministerul Sănătății vor fi sancționate.
Executivul a aprobat un act normativ în acest sens.
Documentul prevede și sancțiuni pentru unitățile care nu dețin autorizație de funcționare emisă de Ministerul Sănătății, în conformitate cu prevederile legale pentru vânzarea și eliberarea on-line a medicamentelor care nu au nevoie de prescripție medicală.