Știri 6 septembrie 2018
Slujba va fi urmată de Taina Sfântului Maslu.
Tot mâine, Ierarhul Tomisului va săvârși Taina Sf. Maslu la mănăstirea Sfântul Ioan Rusul din localitatea Palazu Mic, de la orele 19:00.
Sâmbătă, Biserica Ortodoxă va prăznui Nașterea Maicii Domnului.
Cu acest prilej, Ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la Biserica Sfânta Maria din zona Far, de la ora 8:45.
Credincioșii se vor putea închina moaștelor Sfinților Ioan Botezătorul, Haralambie și Nectarie și unei părticicele din lemnul Sfintei Cruci.
Duminică, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica Sfinții Ioachim și Ana, de pe strada Badea Cârțan, cu prilejul hramului, de la ora 8:45.
Prea Fericitul Patriarh Daniel a adresat un mesaj elevilor, părinților și profesorilor din învățământul preuniversitar care încep luni anul școlar.
În mesajul său, Patriarhul a subliniat faptul că „Familia, Biserica și Școala sunt chemate să prezinte copiilor și tinerilor chipurile luminoase, înțelepciunea și jertfelnicia făuritorilor Marii Uniri, pentru a prețui virtuțile lor și a le cultiva în prezent și în viitor”.
El a mai spus că în vremurile actuale, marcate de „tendințe ideologice individualiste și secularizante”, Familia, Biserica și Școala trebuie să colaboreze „pentru a promova valorile permanente și modelele autentice, care leagă între ele generațiile trecute, prezente și viitoare”.
Ideologia de gen apare într-un manual de clasa a III-a din România.
Astfel, micuții sunt învățați să combată rolurile tradiționale.
Președintele Comitetului de Inițiativă pentru revizuirea Constituției, Mihai Gheorghiu a declarat că ne aflăm în fața unui proces masiv de reeducare.
Potrivit acestuia, copiii de la clasa 0 până la clasa a 12-a vor învăța un nou vocabular și o nouă realitate antropologică.
Specialiștii spun că la persoanele care au trecut de la bărbat la femeie sau invers, morbiditatea este cu 50% mai mare decât la ceilalți oameni.
În străinătate au apărut deja cabinete de psihoterapie în ajutorarea transgenderilor care au tulburări psihice.
Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși debutează astăzi.
A cincea ediție a manifestării va reuni până duminică în Sibiu, participanți cu vârste între 16-35 ani din România, Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Germania, Franța, Italia, Spania, Marea Britanie, Turcia, India și altele.
Întâlnirea are ca scop crearea unui cadru în care tinerii participanți să trăiască sentimentul comuniunii cu tineri din alte regiuni ale țării sau din străinătate, să împărtășească valorile de viață creștin-ortodoxe și să fie multiplicatori ai mesajului creștin în comunitățile din care provin.
Românii din zonele istorice au semnat ieri în Parlamentul European o declarație simbolică de unire în vechile granițe ale României Mari.
Acesta este și scopul pentru care ei luptă cu autoritățile și cu bisericile țărilor în care trăiesc.
Românii din Ucraina s-au plâns în Parlamentul European că drepturile le sunt încălcate din ce în ce mai mult, iar copiii lor vor ajunge sa nu mai poată învăța deloc în limba română.
De asemenea, în Valea Timocului, majoritatea românilor au fost asimilați ca sârbi.
Declarația de unire a fost votată și semnată de toți participanții la dezbatere.
RATC recomandă elevilor, studenților și profesorilor să-și procure din timp abonamentele, pentru a evita aglomerația de la început de an școlar.
Potrivit Regiei, aceștia beneficiază de o reducere de 50%. Astfel, prețul abonamentului pe o linie este de 27,50 de lei, cel pe două linii este 40 de lei, iar cel pentru toate liniile costă 62,50 de lei.
Abonamentele pot fi achiziționate de la toate chioșcurile de bilete RATC.
Cuantumul sprijinului financiar acordat beneficiarilor programului ‘Bani de liceu’ a fost majorat.
Guvernul a aprobat ieri proiectul de hotărâre în acest sens. Astfel, fiecare beneficiar va primi lunar, pe toata durata cursurilor, suma de 250 lei, față de 180 lei cât primea până în prezent.
De asemenea, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei a crescut de la 150 la 500 lei, pe membru de familie.
Guvernul a adoptat proiectul de rectificare bugetară.
Aceasta asigură continuitatea în finanţarea unor domenii importante precum sănătatea sau agricultura.
Astfel, vor fi luate măsuri concrete pentru derularea investiţiilor, acordarea subvenţiilor la timp pentru agricultori, dar şi pentru despăgubirea fermierilor ale căror animale au fost afectate de pesta porcină africană.
De asemenea, au fost alocate fonduri pentru asigurarea cu prioritate a cheltuielilor cu plata salariilor, pensiilor şi altor drepturi de asistenţă socială.
O treime din populaţia de albine şi fluturi din Europa se află în declin, din cauza pesticidelor.
Acestea au același efect ca drogurile, astfel că le provoacă dependență și apoi le ucid.
Studiul unor cercetători din Londra arată că micile insecte sunt atrase de fapt de culturile chimizate, stropite cu substanțe interzise în mare parte din Uniunea Europeană, dar folosite în România.
Autoritățile caută soluții pentru alinierea legislației naționale la cea europeană.