Știri 10 septembrie 2018
Astfel, ierarhul nostru va oficia Taina Sfântului Maslu, de la ora 21.30, urmată la miezul nopții de Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”.
După slujbă, Arhiepiscopul Tomisului va rosti un cuvânt de învățătură.
Astăzi este Ziua mondială pentru prevenirea suicidului.
Această zi a fost inițiată de către Asociația Internațională pentru Prevenirea Sinuciderii și Organizația Mondială a Sănătății, cu scopul de a informa și de a conștientiza populația cu privire la prevenirea actului suicidal, considerat în prezent cea mai mare problemă de sănătate publică.
Potrivit primului raport al OMS, publicat în septembrie 2014, anual, la nivel mondial, peste 800.000 de oameni mor din această cauză, ceea ce echivalează cu o sinucidere la fiecare 40 de secunde.
Aproximativ 3 milioane de elevi şi copii de grădiniţă din România încep astăzi cursurile.
Prima vacanţă o vor avea elevii din clasele primare, între 27 octombrie şi 4 noiembrie, vacanţa de iarnă fiind programată în perioada 22 decembrie – 13 ianuarie, iar cea intersemestrială între 2 şi 10 februarie.
Potrivit structurii noului an şcolar, vacanţa de primăvară începe pe 20 aprilie şi se termină pe 5 mai, iar anul şcolar se încheie pe 14 iunie.
Programul „Trenurile Soarelui” s-a încheiat.
De astăzi, legătura dintre Bucureşti şi Constanţa va fi asigurată zilnic, de 16 trenuri.
De asemenea, legătura cu staţiunile de la Marea Neagră va fi realizată pe ruta Constanţa – Mangalia şi retur cu 16 trenuri Regio.
Până pe 30 septembrie, va circula un tren direct InterRegio pe ruta Bucureşti Nord – Tulcea Oraş şi retur iar după această dată, va circula doar la final de săptămână, de vineri până duminică.
Programul „Rabla” a fost suplimentat cu 200 milioane de lei.
Anunţul a fost făcut de ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.
Banii permit achiziţionarea a 30.000 de maşini noi, după ce prin prima parte a programului au fost achiziţionate 21.000 de maşini noi.
Prima de casare, de 700 de lei poate fi suplimentată cu 1.000 de lei pentru maşini cu emisii reduse sau cu 1.700 de lei pentru cele hibrid, a menţionat ministrul.
Pentru cumpărarea unei maşini electrice, sprijinul guvernamental ajunge la 10.000 de euro, în circulaţie fiind deja 500 de maşini electrice.
Ministerul Mediului vrea ca noua taxă de poluare să intre în vigoare la începutul anului viitor.
Ministrul susține că mai multe autorități fac calcule, astfel încât noua taxă să țină cont de mai mulţi factori, nu doar de norma de poluare, astfel că oamenii ar putea plăti mai mult.
Experții susțin că noua taxă ar putea fi din nou contestată dacă nu respectă legislația europeană.
La începutul anului, Administrația Fondului pentru Mediu avea în buget peste 2,9 miliarde de lei, bani încasați din taxele de poluare.
Șoferii ar urma să primească sumele plătite, plus dobânda.
Senatul va da mâine votul decisiv cu privire la Referendumul pentru Familie.
Lucrările Senatului vor începe la ora 16:00, iar inițiativa cetățenească este primul proiect legislativ de pe ordinea de zi. Proiectul a trecut deja de Camera Deputaților pe 10 mai 2017.
Probioticele nu ar trebui administrate ‘sub forma unui supliment universal’.
Potrivit unui studiu, administrarea probioticelor pentru a contrabalansa efectele adverse ale antibioticelor ar putea întârzia revenirea la normal a florei bacteriene intestinale după un astfel de tratament.
De asemenea, unul dintre studiile efectuate de specialiştii israelieni a demonstrat că efectul a unsprezece tulpini dintre cele mai frecvente familii de bacterii probiotice variază de la un individ la altul şi poate chiar dăuna intestinelor în cazul unor persoane.
Elevii din mediul rural vor avea asigurat transportul la şcoală.
Este vorba despre zonele în care unităţile de învăţământ sunt situate departe de casă.
Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Florian Lixandru, a declarat că autorităţile locale se ocupă de transportul elevilor şi că nu sunt probleme în această privinţă.