Știri 11 octombrie 2018
Cu acest prilej, IPS Teodosie va răspunde invitaţiei IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, şi va participa la Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.
Generalizarea cultului Sfintei Parascheva în Biserica Română a fost hotărâtă de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la data de 28 februarie 1955.
Biserica nu a fost înfrântă la referendum.
Declarația aparține Preasfințitului Ignatie, Episcopul Hușilor.
Ierarhul a spus că, cităm, referendumul a fost invalidat, pentru că maşinăria de propagandă a progresiştilor a fost mult mai abilă şi mai eficientă, am încheiat citatul.
Un alt motiv pentru care referendumul a picat este anexarea ideologică a referendumului la politică și astfel ura faţa de un partid a fost mai intensă decât dragostea faţă de valorile tradiţionale.
Biserica, prin acest referendum, a primit un semnal că trebuie să se concentreze pe un tip de pastoraţie de proximitate, pe înfiinţarea a cât mai multe grădiniţe, şcoli confesionale, centre de catehizare creştină, aşa cum sunt în Occident, a mai spus PS Ignatie.
Un centru de primire pentru mame aflate în situații de criză va fi inaugurat astăzi în județul Constanța.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți, va oficia slujba de sfințire a așezământului, de la ora 15.00.
Centrul Social Provita este deschis pentru mamele care se află în situații critice, cum ar fi violenţe domestice, alungare de la domiciliu, pierderea locuinţei sau criză de sarcină.
Perioada de şedere este nedeterminată, până la rezolvarea propriilor situaţii casnice.
Centrul se află în localitatea Târgușor, lângă gară, în apropierea mănăstirilor Sf. Ioan Casian și Sf. Mc. Efrem cel Nou.
Constănțenii sunt invitați la o lansare de carte duhovnicească.
Aceasta se intitulează „Părinții mei duhovnicești, Arsenie Papacioc și Petroniu Tănase, mărturii și trăiri” și este semnată de Ierodiaconul Iustinian Stoica de la Muntele Athos și tipărită la Editura Doxologia.
Evenimentul se va desfășura luni, în Sala mică a Casei de Cultură din Constanța, de la orele 17, în prezența IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Prima parte a cărții este dedicată părintelui Arsenie Papacioc, cel căruia părintele Iustinian i-a fost fiu duhovnicesc vreme de 55 de ani, iar a doua parte a cărții, mult mai densă și mai extinsă, este dedicată părintelui Petroniu Tănase, cel alături de care părintele Iustinian a viețuit peste 38 de ani.
Transportul public din Constanța se desfășoară în condiții obișnuite.
RATC anunță că regia nu este implicată în greva de avertisment derulată astăzi, de către operatorii privați de transport inter și intrajudețean.
Astfel, niciun traseu operat de către R.A.T.C. nu este afectat de protestul anunțat.
Astăzi este Ziua internaţională a fetelor.
Aceasta a fost instituită printr-o rezoluţie a ONU adoptată în decembrie 2011.
Sunt programate evenimente în care sunt dezbătute drepturile și provocările cu care se confruntă fetele din întreaga lume.
Beneficiind de o viață în condiții de siguranță şi educaţie, fetele pot schimba lumea atât în perioada adolescenţei, cât şi în cea a maturităţii, ca viitoare mame, mentori şi lideri politici.
Deşi în ultimii ani s-au făcut progrese în domeniu, acestea trebuie continuate.
Medicii se pot pensiona, la cerere, la vârsta de 67 de ani.
Senatorii au adoptat proiectul legislativ în acest sens care prevede că nu le va fi afectat dreptul de a beneficia de pensie la vârsta de pensionare.
Senatorul Florian Bodog a declarat că actul normativ vine în completarea „tuturor măsurilor luate de Guvern” pentru a compensa problema absenţei medicilor în anumite spitale judeţene care au rămas fără specialişti.
Proiectul urmează să fie votat de Camera Deputaților.
Noua lege a pensiilor a fost adoptată de guvern.
Actul normativ va fi trimis Parlamentului, pentru a fi dezbătut în regim de urgenţă, după cum a anunţat ministrul Muncii.
Lia Olguţa Vasilescu susţine că nicio pensie aflată în plată nu va scădea în urma recalculării.
Potrivit legii, în anul 2021, punctul de pensie va fi 1.875 de lei.
Profesorii nu vor mai avea voie să facă meditații cu elevii de la clasele la care predau.
Așa prevede Codul de etică al personalului didactic din învățământul preuniversitar care a fost publicat în Monitorul Oficial.
Profesorilor le este interzis şi să mai primească bani sau alte bunuri materiale de la şcolari sau părinţi.
De asemenea, un profesor trebuie să-i recomande elevului materiale şcolare, deschise şi gratuite.
În caz contrar, profesorii ar putea fi sancţionati cu avertisment, reducerea salariului, suspendarea din funcţie sau chiar concedierea.
Șapte din zece români sunt stresați la locul de muncă.
Așa arată un studiu realizat de Organizația Mondială a Muncii.
Mai mult de jumătate dintre europenii care au un loc de muncă sunt afectaţi de stresul profesional, însă situația din România este mult mai gravă.
Stresul se află pe locul 2 în topul problemelor de sănătate reclamate de angajații români.
Astfel, mulți salariați ajung la epuizare și depresii ceea ce duce la absenteism și dorința de pensionare anticipată.
Sursa de stres invocată cel mai des este haosul de la locul de muncă.
Peste 360.000 de preşcolari şi elevi vor beneficia, în acest an şcolar, de pachete de rechizite şi ghiozdane.
Anunțul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă.
Potrivit acesteia, obiectivul proiectului este „prevenirea abandonului şcolar, prin facilitarea accesului egal la învăţământ obligatoriu, pentru copiii proveniţi din familiile defavorizate“.