Știri 20 februarie 2019
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia sâmbăta aceasta, Sfânta Liturghie la schitul Gherman, din apropierea localității Băneasa, de la ora 8.30.
Credincioșii se vor putea închina moaștelor Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, aduse de la Catedrala Arhiepiscopală ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Duminică, Ierarhul nostru va săvârși slujba de sfințire mică a bisericii cu hramul ”Sf. Ioan Botezătorul” din Mangalia, urmată de Sfânta Liturghie, de la ora 8.00.
„Credința absolută” în Dumnezeu este mai răspândită în Europa Centrală și de Est.
Conform unui studiu, sunt mai puțini vest-europeni care-și declară credința într-un Dumnezeu creștin în comparație cu populația din Europa Centrală și de Est.
Armenia și Georgia sunt în fruntea listei țărilor ai căror adulți afirmă că cred în Dumnezeu cu siguranță absolută, cu 79, respectiv 72%.
Studiul arată și că cel puțin jumătate din adulții din Grecia, Bosnia, Armenia, Georgia și România consideră religia ca fiind foarte importantă în viața lor, comparativ cu aproximativ numai 10% în Franța, Germania și Regatul Unit.
Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Cei care nu pot dona în zilele lucrătoare, pot veni sâmbătă, la sediul CRTS, între orele 9.00 și 13.00.
De asemenea, o acțiune similară se va desfășura duminică la biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Eforie Sud, în intervalul orar 8.30 – 13.30.
Astăzi este Ziua Mondială a Dreptăţii Sociale.
În noiembrie 2007, la cea de a 62-a întrunire a Adunării Generale a ONU, s-a stabilit ca în fiecare an la 20 februarie să fie marcată această zi, iar celebrarea ei a început din anul 2009.
Statele membre ONU au fost invitate să respecte principiile ce reprezintă valorile fundamentale ce asigură existenţa şi dezvoltarea armonioasă a societăţilor, enunţate în cadrul Summit-ului Internaţional pentru Dezvoltare Socială, dreptatea socială, solidaritatea, egalitatea de şanse.
Ţara noastră, ca stat membru al Uniunii Europene, a aderat la aceste strategii şi trebuie să le pună în aplicare pentru a recupera diferenţele ce ne separă de cele mai înaintate state europene.
Ministerul Educației va aloca 600 de milioane de lei pentru rechizite, pentru întreg anul școlar.
De asemenea, va acorda vouchere pentru echipament sportiv, respectiv „trening și adidași”.
Ministrul Ecaterina Andronescu a precizat că nu este prima data când se derulează un asemenea proiect.
Alocațiile copiilor vor fi majorate.
Legea a fost votată ieri, de către guvern prin ordonanţă de urgenţă .
Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, măsura urmează să se aplice din data de 1 martie.
Alocaţiile ar urma să crească la 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani în cazul celor cu dizabilităţi, la 150 de lei pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional.
Uniunea Europeană introduce noi măsuri de securitate pentru cărţile de identitate.
Reprezentanţii Preşedinţiei române a Consiliului şi ai Parlamentului European au ajuns la un acord în acest sens.
Potrivit acestuia, cărţile de identitate vor avea un format uniform de card de credit și o zonă de citire optică.
Acestea vor trebui, de asemenea, să includă o fotografie şi două amprente digitale ale titularului, stocate în format digital, pe un cip fără contact.
Cărţile de identitate vor avea o perioadă minimă de valabilitate de 5 ani şi o perioadă maximă de 10 ani.
Ministerul Energiei are în plan reorganizarea producţiei de energie.
Acesta vrea să înfiinţeze o nouă companie în care să fie incluse atât centralele pe cărbune, cât şi cele hidro – a anunţat Doru Vişan, secretar de stat în minister.
El a explicat că România a fost nevoită să importe mai multă energie, în primele două luni de iarnă, din cauza preţului mare de pe piaţa internă, şi că ţara noastră va avea în fiecare an aceleaşi probleme, dacă nu va fi schimbată structura producţiei de energie.
Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, spune că o astfel de decizie ar putea fi luată după o discuţie în coaliţia de guvernare.
Anul şcolar viitor va începe pe 9 septembrie.
Anunţul a fost făcut, ieri, de Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care a mai spus că sfârşitul anului şcolar va fi pe 12 iunie 2020.
Astfel, elevii vor avea 15 săptămâni de cursuri în primul semestru şi 20 în cel de-al doilea semestru.
De asemenea, vacanţa intersemestrială va avea loc în perioada sărbătorilor de iarnă.