Știri 14 martie 2019
Mâine, Ierarhul nostru va săvârşi Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite, la Catedrala arhiepiscopală, de la ora 8:00.
Slujba Canonului cel Mare se va transmite în direct la postul nostru de radio și video pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.
Duminică, Biserica Ortodoxă se va afla în duminica Ortodoxiei.
Aceasta se serbează din secolul 9 și marchează biruința credinței atât asupra celor ce negau cinstirea icoanei, cât și a tuturor ereziilor.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia, Sf. Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel, de la ora 8.45.
După slujbă, se va merge în procesiune a icoanelor, numită Calea Sfinților, pe următorul traseu: faleza Cazinoului, str. Remus Opreanu, str. Revoluției din 22 decembrie 1989, str. Arhiepiscopiei, catedrală.
Icoanele vor fi aduse și purtate în mâini de către credincioși, în semn de mărturisire a importanței cultului icoanei în viața Bisericii.
O acțiune de donare de sânge se va desfășura duminică în localitatea Topraisar.
Persoanele sănătoase care vor să doneze sunt așteptate la biserica Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavriil, între orele 08.30 și 13.30.
Pentru donatorii din localitățile învecinate, se va deconta biletul de microbuz din localitatea de domiciliu, până în Topraisar.
Acțiunea este organizată de către CRTS Constanța.
Românii se pot retrage de la Pilonul II de pensii.
Potrivit unei legi, cei care au contribuit la Pilonul II de pensii pot să ceară statului să nu le mai vireze contribuţiile lunare către administratorul de pensii.
Pentru a se retrage, aceștia trebuie să aibă cel puțin cinci ani de cotizare.
Primăria Constanța anunță modificări în traficul rutier din municipiu.
Astfel, este interzis virajul la stânga din ambele sensuri de mers pe strada I.L. Caragiale, la intersecția cu strada Th. Burada.
Semaforul funcționează în trei faze: Faza I – verde ambele sensuri înainte pe strada I.L. Caragiale;
Faza II – verde dinspre strada Th. Burada către toate direcțiile și Faza III- verde dinspre strada Poporului către toate direcțiile.
Potrivit Primăriei, măsura a fost luată pentru fluidizarea traficului rutier.
Românii încep să-şi schimbe comportamentul cu privire la mediul înconjurător.
Potrivit unui studiu, 8 din 10 persoane refolosesc pungile de la magazin, iar procentul celor care reciclează a crescut la 58%, față de 51% anul trecut.
România trebuie să respecte o directivă europeană care cere ca, până anul viitor, să reciclăm minim jumătate din deșeuri.
În caz contrar, țara noastră riscă amenzi foarte mari.
Din 15 septembrie, Ministerul Sănătăţii va distribui vaccin antigripal cu patru tulpini virale, în loc de trei.
Acesta a fost recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a avertizat că lumea ar putea fi lovită de o pandemie de gripă.
Ministerul va cumpăra 1,3 milioane de vaccinuri, pentru sezonul în curs.
Viena este oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume.
Acesta ocupă locul întâi pentru al zecelea an consecutiv, conform unui studiu, și este urmat de Zurich – Elveția și Vancouver – Canada.
Bucureștiul este printre orașele din lume care au coborât în clasament față de anul trecut, și a ajuns pe locul 109, dintr-un total de 231.
Pe ultimele locuri sunt Bagdad din Irak, Bangui, din Republica Centrafricană și Sana`a, din Yemen.
Infrastructura orașului joacă un rol important în calculul scorului final ca și accesul facil la mijloacele de transport și utilități.