Știri 15 martie 2019
Aceasta se serbează din secolul 9 și marchează biruința credinței atât asupra celor ce negau cinstirea icoanei, cât și a tuturor ereziilor.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia, Sf. Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel, de la ora 8.45.
După slujbă, se va merge într-o procesiune a icoanelor, numită Calea Sfinților, pe următorul traseu: faleza Cazinoului, str. Remus Opreanu, str. Revoluției din 22 decembrie 1989, str. Arhiepiscopiei, catedrală.
Icoanele vor fi aduse și purtate în mâini de către credincioși, în semn de mărturisire a importanței cultului icoanei în viața Bisericii.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române atrage atenția că pe social media se naște idolatria.
Acesta precizează că prin intermediul rețelelor de socializare se nasc tendințe narcisiste, sărăceşte comuniunea dintre oameni, iar persoana umană nu este prețuită la adevărata valoare, ca fiind icoana sau chipul lui Dumnezeu.
Sfântul Sinod subliniază că, cităm, ’’doar prin prisma icoanei sfinte, imaginea sau civilizaţia vizualului se poate elibera de autosuficiență, narcisism și materialism opac’’, am încheiat citatul.
O acțiune de donare de sânge se va desfășura duminică în localitatea Topraisar.
Persoanele sănătoase care vor să doneze sunt așteptate la biserica Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavriil, între orele 08.30 și 13.30.
Pentru donatorii din localitățile învecinate, se va deconta biletul de microbuz din localitatea de domiciliu, până în Topraisar.
Acțiunea este organizată de către CRTS Constanța.
Astăzi este Ziua Mondială a Consumatorilor.
Aceasta a fost declarată de către Organizaţia Internaţională a Uniunilor de Consumatori.
Potrivit rezoluţiei ONU din anul 1985, consumatorul trebuie protejat de pericolul de a achiziţiona produse ce îi pot afecta viaţa, sănătatea și siguranţa.
În România sunt recunoscute mai multe drepturi de bază ale consumatorilor şi anume dreptul la protecţia vieţii, sănătăţii şi securităţii, dreptul la informare şi la educare, dreptul de acces neîngrãdit la pieţele de produse şi servicii, precum şi dreptul la despãgubire şi la reprezentare.
Primăria Municipiului Constanța, continuă amenajarea de scuaruri la trecerile de pietoni de pe marile bulevarde din oraș.
Măsura a fost luată pentru a le oferi mai multă siguranță celor care traversează.
Mai exact, în zona axului drumului se amenajează un refugiu protejat de garduri care le oferă astfel posibilitatea pietonilor să ajungă la mijlocul șoselei și să se asigure din nou, pentru a putea traversa în continuare.
Astfel de lucrări au loc în aceste zile la trecerile pentru pietoni de pe bulevardul I.C.Brătianu, din zona școlii nr. 8 și din dreptul Policlinicii CFR.
Ajutorul pentru înmormântare a crescut cu aproape 1.000 de lei.
Astfel, de astăzi, ajutorul de deces pentru pensionari şi asiguraţi este de 5.163 de lei, în creştere cu aproape o mie de lei.
În cazul decesului unui membru de familie aflat în îngrijirea asiguratului sau pensionarului, ajutorul de deces devine 2.582 de lei.
Pentru a beneficia de acest ajutor, solicitantul trebuie să facă dovada suportării cheltuielilor de înmormântare.
RATC introduce în circulație ultimul lot de autobuze noi.
Astfel, până la sfârșitul săptămânii viitoare, numărul autobuzelor va ajuge la 104.
Noua bază de transport în comun creează toate condiţiile necesare deplasării constănţenilor în condiţii de siguranţă, confort şi timp bine definit între staţii.
Delfinariul din Constanţa va fi extins.
Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Adrian Bâlbă spune că are în vedere și construirea unui nou acvariu, care îl va înlocui pe cel vechi.
Investițiile celor două proiecte sunt estimate la aproape 15 milioane de euro.
Noul acvariu va fi construit pe un teren de 3.500 de metri pătrați și va avea trei nivele, cu patru zone de acces.
Proiectele vor fi realizate cu bani de la Ministerul Turismului și din fonduri europene.
Valabilitatea cardului european de sănătate a fost prelungită la doi ani.
Până în prezent, acesta se putea folosi doar un an.
Documentul conferă asiguraților dreptul de a beneficia de toate serviciile medicale în cazul în care se află într-un stat membru al Uniunii Europene.
Pe perioada valabilității cardului, trebuie păstrată calitatea de asigurat.
Cardul european de sănătate se eliberează la cerere de către Casa de Asigurări de Sănătate.