Știri 23 august 2019
Astfel, Ierarhul nostru va face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, cu prilejul aniversării vârstei de 90 de ani a Înalt Prea Sfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.
Marți, Biserica Ortodoxă îl va cinsti pe Sfântul Mucenic Fanurie.
Cu acest prilej, Biserica Schimbarea la Faţă cunoscută şi sub numele de Biserica Greacă îşi va sărbători ocrotitorul spiritual.
Luni seara, de la orele 17:00, va fi oficiată slujba Vecerniei și Acatistul Sfântului Fanurie, iar marți, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși de la ora 8:30 Sfânta Liturghie.
Credincioșii vor putea cinsti moaștele Sfântului Apostol Andrei, aduse de la Mănăstirea Sfântul Apostol Andrei din județul Constanța.
Biserica Ortodoxă va cinsti joi Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sfinți de la ora 8:00 biserica cu hramul Sfântul Ierarh Luca al Crimeei și Sfântul Paisie Aghioritul a Mănăstirii Sfântul Ioan Botezătorul – Lipnița, împreună cu Prea Sfințitul Ignatie – Arhiepiscopul Hușilor și Prea Sfințitul Galaction – Episcopul Alexandriei și Teleormanului, urmată de Sfânta Liturghie.
Credincioşii vor putea intra în Sfântul Altar şi se vor putea închina la moaştele Sfântului Ioan Botezatorul, ale Sfântului Ierarh Luca al Crimeei, ale Sfântului Ierarh Nicolae, precum şi la o particică din lemnul Sfintei Cruci şi la icoanele Maicii Domnului “Potoleşte întristările noastre” și “Trihirusa”.
Mănăstirea se află în comuna Lipniţa, pe Drumul National 3 Ostrov-Constanta.
Parohia Sfântul Mare Mucenic Mina din Constanța, organizează o colectă de rechizite școlare pentru copiii nevoiași.
Aceasta se desfășoară până pe 3 septembrie la biserica Sfântul Mina din parcul Tăbăcărie.
Rechizitele vor ajunge la copiii din localități precum: Culmea, Nisipari, Poiana, Nazarcea, Poarta Albă, Siminoc, Bărăganu.
Inițiatorul și coordonatorul proiectului este părintele paroh Claudiu Banu.
Astăzi se împlinesc 75 de ani de când România a ieșit din alianța cu Germania nazistă.
Timp de 40 de ani, până la prăbuşirea regimului comunist, pe 23 august s-a sărbătorit Ziua Naţională a României.
23 august 1944 este ziua în care mareșalul Ion Antonescu și ministrul de Externe Mihai Antonescu au fost arestați din ordinul Regelui.
De asemenea, este ziua în care regele Mihai I a numit un nou guvern și a ordonat încetarea imediată a ostilităților cu Națiunile Unite.
Cu toate acestea, Acordul de Armistițiu dintre Aliați și România a fost semnat abia pe 12 septembrie 1944.
Interpreta de muzică populară Sofia Vicoveanca vine la Constanța.
Aceasta va susține un concert intitulat „Din Bucovina până în Tomis”, ce va avea loc marți, la ora 18.30, în curtea bisericii Sfântul Mare Mucenic Mina din parcul Tăbăcărie.
Evenimentul este organizat la inițiativa Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Accesul este gratuit.
ANM a prelungit informarea meteorologică de disconfort termic pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până duminică.
În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile sud-estice, sudice și vestice, indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unităţi.
Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade, mai ridicate, spre 35…36 de grade în Oltenia, Muntenia și izolat în Banat și Crișana, unde și nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime cuprinse în general între 19 și 22 de grade.
În special în după-amiaza și seara de duminică, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele montane.
Încă o stradă din Constanța va deveni cu sens unic.
Potrivit Primăriei Constanța este vorba despre strada Ion Bănescu unde, de astăzi, se va circula dinspre strada Decebal spre strada Tudor Vladimirescu.
Participanţii la trafic sunt rugați să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să nu afecteze fluenţa şi siguranţa circulaţiei.
Lucrările de pe strada Soveja continuă.
Acestea se vor desfășura astăzi, între orele 19:00-05:00.
Participanții la trafic sunt rugați să manifeste atenție și înțelegere în zona în care se intervine la trama stradală.
Țigările electronice pot provoca boli pulmonare, în rândul tinerilor.
Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor investighează ţigările electronice ca posibilă cauză pentru o serie de îmbolnăviri pulmonare în rândul tinerilor din 14 state americane.
Pacienţii, care foloseau ţigări electronice cu abur, au acuzat senzaţii de sufocare şi stări accentuate de oboseală.
Unii dintre ei au necesitat trecerea pe ventilaţie mecanică.
În general se consideră că ţigările electronice sunt mai sigure decât cele tradiţionale, care ucid aproximativ jumătate dintre consumatori, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Cu toate acestea, efectele pe termen lung ale dispozitivelor de administrare a nicotinei prin vapori rămân în mare parte necunoscute.