Știri 17 octombrie 2019
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia duminică, Sfânta Liturghie la biserica Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, din localitatea Horia, de la ora 8.30.
După slujbă, Ierarhul nostru va rosti un cuvânt de învățătură.
Astăzi este Ziua Internaţională pentru Eradicarea Săraciei.
Aceasta a fost marcată oficial de ONU și îşi propune să atragă atenţia lumii asupra necesităţii eradicării sărăciei, în special în ţările în curs de dezvoltare.
În prezent, 1 miliard de oameni din lume trăiesc în sărăcie extremă, adică cu mai puţin de 1.90 de dolari pe zi, şi mai mult de 800 de milioane îndură foamea şi malnutriţia.
Aproape 400 de milioane de copii din ţările în curs de dezvoltare trăiesc într-o sărăcie cruntă, în familii cu venit sub 2 dolari pe zi.
Aceasta este concluzia unui raport realizat de UNICEF şi Banca Mondială, care mai arată că jumătate dintre aceştia trăiesc în Africa sub-sahariană, iar o treime în Asia de Sud.
Traficul rutier în zona Casei de Cultură din Constanța va fi și astăzi restricționat.
Astfel, până la ora 20:00, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, tronsonul cuprins între aleea Daliei și strada I.L. Caragiale, se vor institui restricții de trafic în urma desfășurării unei întruniri, informează Primăria Constanța.
Totodată, accesul autovehiculelor va fi restricționat în parcările aflate pe strada I.L.Caragiale, pe tronsonul delimitat de intersecția cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu până la bariera de acces în parcarea Casei de Cultură Constanța.
O bancă de alimente ar putea funcționa la Constanța, de anul viitor.
Anunțul a fost făcut de președintele Asociației Banca pentru Colectarea și Distribuția Alimentelor, Gabriel Sescu.
El a mai spus că banca are susținerea financiară pentru primele șase luni.
Acesta este un serviciu social ce colectează gratuit bunuri de consum – alimente și produse de igienă personală, într-un spațiu special dedicat.
Toate cărțile de identitate din Uniunea Europeană, se vor schimba.
Din anul 2021 acestea vor conţine, pe lângă fotografia titularului, şi un cip cu două amprente digitale.
Punerea în circulaţie a documentului se realizează în termen de 18 luni de la data emiterii primei cărţii electronice de identitate, potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor.
Proiectul de lege a fost trimis anul acesta la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor.
Traseul mai multor linii de autobuze RATC este deviat astăzi.
Motivul îl constituie lucrările de asfaltare de pe strada Mihai Viteazul, pe porțiunea cuprinsă între Bd-ul. Ferdinand și strada Traian.
Astfel, pe sensul de mers către Poarta 2, liniile 48 și 101 vor circula pe bd-ul. Ferdinand – bd-ul. Tomis – str. Traian – Poarta 2;
Liniile 42, 44, 51 și 51B – vor circula pe str. Mihai Viteazul – bd-ul. Ferdinand – bd-ul. Tomis str. Traian – Poarta 2.
De asemenea, pe sensul de mers spre Magazinul Tomis, liniile 42, 44, 48, 51, și 101 vor cicula pe str. Traian – str. Negru Vodă – str. Mircea cel Bătrân – bd-ul.Ferdinand – str. Mihai Viteazul.
Reumatismul afectează tot mai mulți români.
Numărul tinerilor care au astfel de boli cronice crește alarmant, atrag atenția medicii.
Astfel, 2.000 de copii din țara noastră au artrită juvenilă.
Diagnosticate târziu, afecțiunile reumatice limitează activitatea și generează jumătate din absenteism la locul de muncă.
600 de mii de români au probleme asemănătoare sau chiar mai grave, din cauza bolilor reumatice și a celor care afectează mușchii și oasele.
În Europa, numărul bolnavilor depășește 120 de milioane.
România este pe locul 9, în Europa, la risipa alimentară.
Potrivit Eurostat, în România, peste 6.000 de tone de alimente bune de consum – mai ales mâncare gătită, pâine, legume şi fructe – ajung în fiecare zi la gunoi.
Statisticile arată că fiecare român aruncă aproape 130 de kilograme de mâncare într-un an.
Risipa se produce de obicei, atunci când cumpărăm mai mult decât putem consuma.