Știri 22 octombrie 2019
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepsicopul Tomisului, va oficia Liturghia Sf. Iacob la Catedrala Arhiepiscopală “Sf. Petru și Pavel” din Constanța, de la ora 7:30.
Aceasta este prima și cea mai veche Liturghie cunoscută a Bisericii.
Biserica Ortodoxă îl va cinsti sâmbătă pe Sf. Mare Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Constanța, zona Delfinariu, de la ora 8.30. Mai multe detalii aflăm de la părintele paroh Ilie Petre.
În noaptea de duminică spre luni, Ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea Dervent, care serbează hramul bisericii mari, Sf. Ierarh Iachint, de la orele 24:00.
Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze și nu o pot face în zilele lucrătoare, pot veni sâmbătă, la sediul CRTS Constanța, de pe strada Nicolae Iorga, între orele 9.00 – 13.00, dar și duminică la biserica Sf. Vasile cel Mare din zona Inel II, între orele 8.30 – 13.30.
Acțiunea este organizată de către CRTS Constanța și parohia Sf. Vasile cel Mare, cu sprijinul parohiilor Sf. Ioan Botezătorul, Sf. Spiridon, Sf. Cruce, Intrarea în biserică a Maicii Domnului și a parohiei Tuturor Sfinților.
O donare de sânge poate salva până la trei vieți.
Clopotele bisericilor ortodoxe din Finlanda vor răsuna joi pentru drepturile omului.
Acţiunea se desfăşoară în „Săptămâna responsabilităţii 2019-2020”, organizată de Consiliul Ecumenic al Finlandei şi are în vedere evidenţierea celor care apără paşnic drepturile omului.
Apărătorii drepturilor omului joacă un rol important în dezvoltarea democraţiei şi a societăţii civile.
Biserica Finlandei este autonomă, iar conducătorul acesteia este confirmat de Patriarhia Ecumenică.
A doua tranșă de vaccin antigripal a ajuns în cabinetele din țară.
Autorităţile spun că vaccinurile vor fi aduse în patru tranșe.
Primele 50.000 au fost livrate în luna septembrie și au fost folosite pentru imunizarea personalului medical şi a celor care îngrijesc copii şi bătrâni instituţionalizaţi.
Și la Constanţa au ajuns primele doze pentru imunizarea gratuită a bolnavilor cronici, a femeilor însărcinate, a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani şi a copiilor şi bătrânilor instituţionalizaţi.
Luna octombrie are cu 10 grade în plus față de normalul perioadei.
Meteorologii anunță vreme caldă în toată țara și în zilele următoare, iar în vestul țării, în sudul Banatului și în zona de deal, se vor atinge 29 de grade.
În anul 2012 a fost maxima absolută a lunii octombrie, de 33 de grade.
Medicii recomandă însă prudență, deoarece vremea este înșelătoare și ne putem îmbolnăvi.
Aspartamul este cel mai răspândit îndulcitor artificial din lume, dar şi cel mai periculos aditiv.
Documentele referitoare la toxicitatea aspartamului arată că, pentru a fi manipulat în laborator, este nevoie de mănuşi, măşti de protecţie, şorţ special şi purificator de aer.
Potrivit unor studii, consumul de băuturi cu aspartam al femeii însărcinate aduce fătului grave prejudicii, cum ar fi diformităţi care marchează bebeluşul pe viaţă: invaliditate şi lipsa acuităţii mintale.
Simptomele pot apărea imediat sau gradat și pot degenera în boli cronice, cum ar fi Alzheimer, Lyme, Parkinson, epilepsie și altele.
Aspartamul se gasește mai ales în gumele de mestecat și în băuturile carbogazoase tip light.
95% din alimentele pentru bebeluși testate în laborator conțin urme de metale grele.
Este vorba despre firma Johnson & Johnson care totodată, retrage de pe piață peste 30.000 de flacoane de pudră de talc din cauza unei posibile contaminări cu azbest.
Cercetări anterioare au asociat metalele grele cum ar fi arsenic, plumb, cadmiu și mercur cu daune aduse creierului, între alte consecințe pentru sănătate.