Știri 25 octombrie 2019
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Constanța, zona Delfinariu, de la ora 8.30. Mai multe detalii aflăm de la părintele paroh Ilie Petre.
În noaptea de duminică spre luni, Ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea Dervent, care serbează hramul bisericii mari, Sf. Ierarh Iachint, de la orele 24:00.
Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze și nu o pot face în zilele lucrătoare, pot veni mâine, la sediul CRTS Constanța, de pe strada Nicolae Iorga, între orele 9.00 – 13.00, dar și duminică la biserica Sf. Vasile cel Mare din zona Inel II, între orele 8.30 – 13.30.
Acțiunea este organizată de către CRTS Constanța și parohia Sf. Vasile cel Mare, cu sprijinul parohiilor Sf. Ioan Botezătorul, Sf. Spiridon, Sf. Cruce, Intrarea în biserică a Maicii Domnului și a parohiei Tuturor Sfinților.
O donare de sânge poate salva până la trei vieți.
România va trece la ora oficială de iarnă în acest week-end.
Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 4.00 va deveni ora 3.00.
Duminică, ziua va fi cea mai lungă din an, cu 25 de ore.
Din anul 1997, România a adoptat trecerea la ora oficială de iarnă şi de vară în aceeaşi zi cu statele Uniunii Europene.
Trecerea la ora oficială de iarnă sau de vară se va face pentru ultima dată anul viitor.
Astăzi este Ziua Armatei Române.
Aceasta semnifică data eliberării totale a nord-vestului Transilvaniei de sub ocupaţie şi administraţie străine.
Acesta a fost singurul obiectiv strategic naţional, realizat de Armata Română pe câmpul de luptă, recunoscut juridic în Tratatul de Pace dintre România şi Puterile Aliate şi Asociate.
Eliberarea întregului teritoriu naţional s-a obţinut prin lupta eroică a peste 525.000 de militari, între 23 august şi 25 octombrie 1944.
Ziua Armatei Române este marcată în toate unităţile militare din România dar şi în teatrele de operaţii unde execută misiuni trupele româneşti.
În România se aruncă zilnic la gunoi aproximativ 6.000 de tone de alimente bune pentru consum.
Așa arată datele Băncii pentru Alimente Bucureşti.
Aceasta, în condiţiile în care o treime din populaţia ţării, se află în pragul sărăciei.
Preşedintele Băncii pentru Colectarea şi Distribuţia Alimentelor, Gabriel Sescu, spune că este nevoie de facilităţi fiscale pentru a stimula magazinele şi producătorii să doneze produse.
Blocarea examenului de rezidenţiat îi face pe mulţi tineri să plece din ţară.
Mii de tineri ar urma să susţină examenul pe 8 decembrie, după ce nu a putut fi organizat în luna noiembrie.
Colegiul Medicilor a cerut măsuri urgente, având în vedere lipsa acută de medici specialişti, dar şi perturbarea programului de pregătire.
Parlamentarii încearcă să modifice legea.
Elevii din învăţământul primar şi preşcolarii intră de mâine în vacanță.
Copiii se vor reîntoarce în bănci pe 4 noiembrie.
Următoarea vacanță, cea de iarnă, se va desfășura în perioada 21 decembrie – 12 ianuarie.
Consumul regulat de alimente procesate crește cu până la 70% riscul de a dezvolta Alzheimer sau demență senilă.
Așa arată cel mai recent studiu, care a constat în monitorizarea, pe o durată de 10 ani, a 1.600 de bărbați și femei din Japonia.
Rezultatele au relevat că persoanele cu cele mai ridicate niveluri de alimente procesate consumate în această perioadă au între 50 și 70% șanse mai mari să dezvolte demență, comparativ cu persoanele care au consumat în cantități mai mici respectivele alimente.
În cadrul studiului, specialiștii au descoperit că alimentele procesate cu cel mai ridicat nivel de grăsimi trans sunt margarina, bomboanele, caramelele, pizza congelată și înghețata.