Stiri 18 septembrie 2020
Aceasta se va desfășura până pe 30 septembrie.
Copiii defavorizați din satele constănțene: Amzacea, Credința, Darabani, Dulcești, G-ral. Scărișoreanu, Plopeni, Potârnichea, Vâlcele, Vârtop și Viroaga vor fi ajutați să nu abandoneze școala.
Inițiatorul și coordonatorul proiectului este părintele consilier social Jean Ion, care îi îndeamnă pe enoriași să îi ajute pe copii să nu renunțe la școală și să le dăruiască cele necesare unei educații firești.
Angajatorii primesc 2500 de lei de la stat, pentru fiecare salariat care lucrează în regim de telemuncă.
Acesti bani vor fi folositi pentru achiziționarea de echipamente electronice destinate muncii de la distanță, cum ar fi laptop-uri, calculatoare sau tablete.
Solicitările se depun la agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă.
Condiția esențială pentru ca un angajat sa fie eligibil pentru acest sprijin este existența unui act adițional la contractul individual.
Cod galben de vânt puternic în Dobrogea!
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic în sudul şi estul ţării.
Astfel, în Dobrogea din aceasta dimineata pana la ora 16.00 vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55 – 65 km/h şi izolat în jur de 70 km/h.
De asemenea, temperatura va scădea accentuat, iar la finalul săptămânii vremea va deveni răcoroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor.
Efectele consumului zilnic de aspirină nu sunt benefice.
În cazul studiului au fost monitorizați peste 19 mii de oameni clinic sănătoşi, trecuţi de 70 de ani, timp de cinci ani.
Rezultatele cercetării au arătat că doza zilnică de aspirină nu a redus problemele cardiace, însă a majorat riscul decesului provocat de cancer şi al apariţiei hemoragiilor abdominale.
Specialiștii susţin că nu există beneficii generale pentru cei vârstnici dacă aceştia au o stare de sănătate bună.
O specie invaziva va fi eliminata din Munţii Măcinului.
Un proiect european în valoare de 9 milioane de lei care a inceput anul acesta, are ca scop eliminarea de pe aproximativ 30 de hectare a unui arbore invaziv adus din China.
Cenuşarul, a fost introdus în România în perioada 1970-1984, iar în Munţii Măcinului a fost plantat pe o suprafaţă totală de circa 16 hectare.
Specialiştii Administraţiei PNMM au monitorizat timp de cinci ani speciile invazive din zonă, iar recent a avut loc şi licitaţia pentru stabilirea institutului care va realiza lucrările.
În cadrul aceluiaşi proiect, se va înfiinţa o suprafaţă de 30 de hectare cu gorun.
Proiectul se va încheia în anul 2023.
Călătoriile cu autobuzele CT BUS vor putea fi achitate printr-un card contactless.
Astfel, in fiecare autobuz vor fi montate câte trei validatoare care vor permite validarea rapidă, confortabilă şi în condiţii de securitate a titlurilor de călătorie înregistrate.
Pasagerii îşi vor putea încărca acest card cu un număr nelimitat de titluri de călătorie, iar sistemul va selecţiona întotdeauna soluţia cea mai avantajoasă pentru aceștia, atât la emitere, cât şi la validare.
Un alt avantaj îl reprezintă faptul că pasagerii își pot face un profil de călător foarte diversificat pentru ca CT BUS să dezvolte campanii de marketing personalizate.
Programul va deveni funcţional în aproximativ şase luni. În primă fază, vor fi înlocuite tichetele de abonament de care beneficiază elevii şi pensionarii, apoi, pe rând, vor fi înlocuite abonamentele achiziţionate de călători şi, în final, biletele din hârtie.