Știri 30 octombrie 2020
Ierarhul nostru va participa la Sfânta Liturghie și la întronizarea noului mitropolit, IPS Iacob de Durostorum, la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Silistra.
De la ora 22.00, Ierarhul Tomisului va oficia Acatistul Învierii Domnului, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța.
Duminică, de la ora 7.45, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Strunga, din jud. Constanța, ce are hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.
Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor sa doneze, pot veni mâine la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga nr. 85, între orele 9.00 și 13.00.
In paralel, se va desfășura și o acțiune de informare și recrutare donatori de celule stem.
ANM a emis o informare meteorologică de intensificări ale vântului și precipitații pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până mâine la ora 20.00.
Astfel, vântul va prezenta intensificări mai ales în sudul și vestul Olteniei, unde se vor atinge viteze de 50…60 km/h.
Temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.
CT BUS anunță că astăzi până la orele 17:30, traseele 5-40 și 5b circulă deviat.
Astfel, linia 5-40 circulă – pe sensul Cap Linie Sere – Campus Universitar Ovidius: str. Democrației – str. Pandurului – Sos. Mangaliei;
Linia 5b: – pe sensul Gară – KM5: Șos. Mangaliei – Str. Pandurului – Str. Comarnic;
– pe sensul KM5 – Gară: Str. Comarnic – Str. Fântânele – Str. Meșterul Manole- str. Pandurului – Șos. Mangaliei.
Măsura a fost luată ca urmare a lucrărilor de asfaltare care au loc pe str. Hatman Arbore.
Federația Solidaritatea Sanitară solicită Guvernului suspendarea malpraxisului pe întreaga perioadă a pandemiei, pentru toți profesioniștii din sănătate.
De asemenea, sindicaliștii cer introducerea imunității profesioniștilor din sănătate pentru toate acuzațiile ce vizează activitatea profesională desfășurată pe întreaga durată a pandemiei.
Sindicaliștii își justifică cererile prin desele schimbări apărute în timpul stării de urgență și de alertă, prin doza mare de incertitudine specifică pandemiei COVID-19, prin lipsurile materiale și problemele organizatorice cu care cadrele medicale se confruntă.
Noua Zeelandă legalizează eutanasierea, dar nu și canabisul.
Rezultatele provizorii ale referendumului indică faptul că 65% dintre votanţi s-au exprimat în favoarea legalizării eutanasierii.
Legea va permite unei persoane aflate în fază terminală să solicite moartea asistată și va intra în vigoare peste un an.
Referendumul privind legalizarea canabisului a avut un rezultat mai strâns, care s-ar putea modifica.
Astfel, 53% s-au opus legalizării, în timp ce 46% au votat pentru.
Rezultatele oficiale ale celor două referendumuri, vor fi confirmate pe 6 noiembrie.
Astăzi este ultima zi în care persoanele juridice se pot înscrie în programele ”Rabla Clasic” şi ”Rabla Plus”.
Programul “Rabla” a demarat pe data de 17 martie, cu un buget de 405 milioane de lei, cel mai mare de la implementarea programului.
Totodată, Programul “Rabla Plus” a început pe 25 martie, iar doritorii au posibilitatea să-şi cumpere o maşină 100% electrică sau electrică hibrid plug-in.
Pentru prima dată în istoria sa, programul eco permite populaţiei inclusiv achiziţia de motociclete full electric.
Pandemia a produs “sindromul de stres COVID”.
Specialiștii spun că îi poate afecta pe bolnavi, pe cei care se tem să nu fie infectați și pe cadrele medicale din prima linie.
Un studiu efectuat în SUA și Canada pe aproape 7.000 de persoane arată că teama principală a oamenilor este aceea de a nu se infecta cu noul coronavirus.
Foarte stresați sunt însă cei din sistemul medical, astfel că pentru unii angajați stresul a fost atât de mare, încât au preferat să plece din sistem.