Știri 24 noiembrie 2020
Cu acest prilej, astăzi, Înalt Prea Sfințitul Teodosie Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Vecerniei și Taina Sfântului Maslu la biserica „Sfânta Ecaterina” din localitatea Tuzla, de la ora 16:30.
Mâine, Ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din cartierul constănțean Tomis Plus-Boreal, de la ora 8.00.
Accesul în locurile de joacă din Constanța este strict interzis.
Pentru a aduce la cunoștința constănțenilor măsura restricționării accesului în spațiile destinate celor mici, au fost montate la fiecare loc de joacă panouri de informare.
Totodată, această decizie, precum și celelalte măsuri impuse de Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru această perioadă se află afișate la intrările în blocuri.
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral va planta o barieră verde pe litoralul nostru.
Prima de acest fel a existat pe litoralul românesc încă din anii 60-70, dar ea s-a pierdut din mai multe motive.
Unul dintre ele este îmbătrânirea plantelor, potrivit specialiștilor.
Aceasta va fi refăcută cel puţin în zona plajelor extinse printr-un proiect conex celui de nisipare.
Speciile propuse spre plantare la limita plajei sunt sălcioara, cătina albă şi cătina roşie care au cele mai mari şanse să prindă în nisip.
Vaccinarea anti-COVID nu va fi obligatorie.
Declarația aparține premierului Ludovic Orban, care a precizat că strategia de imunizare va fi prezentată săptămâna aceasta.
Potrivit prim-ministrului, se pregăteşte şi o campanie privind avantajele vaccinării.
El a mai spus că distribuţia vaccinurilor contractate de Comisia Europeană se face către ţările europene proporţional cu populaţia.
O parte din energia necesară termoficării oraşului Constanța va fi obținută din surse regenerabile sau biomasă.
Uniunea Europeană finanțează un amplu program pentru implementarea de tehnologii mai puțin poluante, iar România are la dispoziție în acest sens fonduri de 150 de milioane de euro.
Directorul RADET Constanța, Liviu Popa, spune că utilizarea acestor noi sisteme este obligatorie.
Administrarea suplimentelor alimentare în exces poate fi dăunătoare sănătăţii.
Reprezentanții Asociaţiei Române a Producătorilor de medicamente spun că pe fondul promovării în spaţiul public a unor informaţii incomplete, suprapuse unui context general de îngrijorare pe fondul pandemiei, au fost raportate situaţii de creştere a cererii pentru anumite tipuri de suplimente alimentare, cu precădere vitamine şi minerale.
Potrivit reprezentanților Asociației, un control medical de rutină, comunicarea cu medicul de familie şi un set de analize generale sunt metodele prin care se poate identifica dacă o persoană are nevoie de suplimente alimentare.
Studenții la medicină pot face muncă voluntară în sistemul sanitar.
Aceștia vor putea semna contractele cu inspectoratele pentru situații de urgență din județele unde vor fi repartizați.
Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, aceste contracte sunt extrem de importante pentru creșterea capacității sistemului medical.
De astăzi, Ministerul Sănătății lansează procesul de repartiție a candidaților admiși la concursul de intrare în rezidențiat.
Timp de patru zile, toți candidații care au obținut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu pe țară vor alege posturile în specialitate, precum și centrele de pregătire.
Şcolile vor rămâne în continuare închise până cel puțin pe 9 decembrie, când se împlinesc cele 30 de zile din perioada în care au fost suspendate cursurile față în față.
Așa se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.
Ministerul mai transmite că, în funcție de evoluția situației epidemiologice, vor fi stabilite modalitățile de continuare a activităților din învățământul preuniversitar, iar opinia publică va fi informată în timp util.
De la 1 decembrie, cei care plătesc asigurări de sănătate beneficiază de analize pe tot teritoriul României, indiferent de Casa de Asigurări cu care are contract medicul de familie, care face trimiterea.
Măsură a fost stabilită prin hotărâre de guvern.
Până acum, asigurații beneficiau de astfel de servicii numai din partea clinicilor care aveau contract cu medicii care făceau o trimitere pentru analize sau investigații.