Știri 2 decembrie 2020
Aceasta se desfășoară până pe 10 decembrie și are ca scop sprijinirea familiilor sărace din mediul rural din județul Constanța.
Astfel, va fi organizată o colectă de alimente neperisabile, articole de igienă și jucării în parohiile urbane din Constanța, Mangalia, Medgidia, Năvodari, Hârșova, Ovidiu, Eforie, Negru-Vodă, Techirghiol și Cernavodă.
Mai multe informații pot fi obținute de la preoții parohiilor urbane din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului.
Astăzi se împlinesc 22 de ani de la mutarea la Domnul a părintelui arhimandrit Ilie Cleopa.
Acesta s-a născut în comuna Suliţa, judeţul Botoşani, la 10 aprilie, în anul 1912 cu numele de mirean Constantin.
A intrat în viaţa monahală în anul 1929, la vârsta de 17 ani la schitul Sihăstria.
A fost tuns în monahism pe 2 august 1937, şi a primit numele Cleopa.
Din cauza regimului politic comunist se retrage de mai multe ori în munţi, urmărit de Securitate.
Pe 23 ianuarie 1945 este hirotonit ieromonah de către Episcopul Galaction Cordun, iar ulterior este numit egumen al Mănăstirii Sihăstria.
Părintele Cleopa a povăţuit ca duhovnic la mănăstirea Sihăstria, timp de 34 de ani până la mutarea sa către Domnul.
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se acordă zile libere pentru părinţi când se suspendă cursurile fizice.
Legea extinde această facilitate şi în cazul părinţilor ai căror copii suferă de o boală cronică, chiar dacă nu sunt suspendate cursurile.
Prevederile se aplică părinţilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: au copii cu vârsta de până la 12 ani sau au copii cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, și celălalt părinte nu beneficiază, la rândul său, de zile libere.
Mai mulţi medici din întreaga ţară aflaţi în prima linie a luptei cu pandemia de COVID-19 au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Naţionale.
Alături de aceştia au primit decoraţii şi şase univesităţi de medicină şi farmacie din România, în semn de recunostinţă pentru calitatea procesului educaţional şi pentru efortul depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei.
Şeful statului a afirmat că indiferent dacă munca medicilor s-a derulat în ţară sau peste graniţe, este impresionant modul în care aceştia s-au pus în slujba luptei contra pandemiei.
Linia de autobuze 51b circulă de astăzi deviat.
Astfel, până pe 9 decembrie, linia 51b circulă deviat, doar până la Halta Traian.
În intervalul menționat, se supendă stațiile amplasate pe str. Nicolae Filimon.
Devierea are loc ca urmare a lucrărilor de modernizare a pasajului rutier de pe str. Nicolae Filimon și a pasajului de pe bd. Aurel Vlaicu.
Sistemul de bike-sharing va fi întrerupt de astăzi și până la primăvară.
În tot acest timp se va face o revizie a stațiilor și a bicicletelor, pentru ca totul să funcționeze în parametri optimi atunci când proiectul va fi reluat.
Anul acesta, de când a repornit sistemul, au fost efectuate circa 70.000 de trasee cu cele 390 de biciclete, iar durata medie a unui traseu a fost de 50 de minute.
Şoferii care fac accidente grave, soldate cu victime, ar putea plăti mai mult pentru poliţele RCA.
Autorităţile vor să înăsprească regulile din cauza indisciplinei în trafic care duce la statistici îngrijorătoare.
În România sunt de două ori mai multe decese provocate de accidentele rutiere decât media europeană.
Șoferii care provoacă accidente sunt penalizați în prezent cu două clase de malus.
Astfel, asigurații ar urma să fie penalizați cu două clase de malus pentru accidentele cu pagube materiale și patru clase de malus pentru cele cu răniți sau decese.
Noile reguli sunt în dezbatere publică și ar urma să fie aplicate cel mai probabil de luna aceasta sau de la începutul anului viitor.