Știri 15 februarie 2021
Aceasta este marcată din anul 2002, la inițiativa Organizației Internaționale a copiilor bolnavi de cancer.
În fiecare an, peste 400.000 de copii și adolescenți cu vârsta sub 20 de ani sunt diagnosticați cu această boală.
Rata de supraviețuire depinde de regiune, cu o supraviețuire de 80% în majoritatea țărilor cu venituri ridicate, dar până la 20% în țările cu venituri mici și mici.
Ziua internaţională a copilului cu cancer are la baza credinţa că fiecare copil merită cea mai buna îngrijire medicală și psihosocială posibilă, indiferent de țara de origine, rasă, statut financiar sau clasă socială.
Muzeul Satului de la Dervent va fi extins.
Acesta se află pe pământul mănăstirii, într-un spaţiu special amenajat, în spatele stăreţiei, la graniţa cu fluviul Dunărea.
Cu sprijinul părintelui stareț, Andrei Tudor şi altor specialişti, a fost strămutată o primă gospodărie dintr-o aşezare veche a Dobrogei, Oltina, potrivit directorului Muzeului de Artă Populară, Maria Magiru.
Ea a mai spus că a început construcţia la o anexă gospodărească tip şopron, pentru depozitarea unor piese masive din patrimoniul Muzeului de Artă Populară Constanţa.
De asemenea, în curând se va amplasa în imediata vecinătate a casei o fântână la fel de veche, aşezată cândva între Canlia şi Pârjoaia (denumirea veche a satului Izvoarele).
Orașul Sibiu a fost inclus în top 5 al celor mai bune destinații turistice europene.
Cele mai bune destinații turistice europene au intrat în competiție luna trecută.
La final, orașul transilvănean a obținut voturi din 192 de țări, cu 15.000 mai multe decât anul trecut.
Sibiul va purta astfel titlul de European Best Destination și în acest an, alături de Roma, Florența, Paris, Viena, Capri sau Insulele Canare.
Sibiul va fi promovat pe tot parcursul anului în publicații de profil turistic, precum Forbes sau Vogue.
Ministerul Educaţiei susţine varianta ca masca să nu fie purtată în timpul orelor de educaţie fizică.
Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că a solicitat o situaţie cu privire la practicile europene referitoare la purtarea măştii de către elevi în timpul orelor de educaţie fizică.
Potrivit informaţiilor oficiale de la Bruxelles, Sorin Cîmpeanu spune că analizează adoptarea variantei practicate de Luxemburg, o decizie finală urmând să fie luată în urma discuţiilor care vor avea loc cu ministrul Sănătăţii.
Voucherele acordate de către stat pentru achiziționarea de echipamente destinate persoanelor cu dizabilități pot fi utilizate și pentru procurarea a două dispozitive, în loc de unul singur.
Conform unei modificări legislative, este vorba despre echipamente de înaltă tehnologie, care să ajute persoanele cu handicap aflate în căutarea unui loc de muncă.
Voucherele au valoarea de 5.000 de euro și se acordă în cadrul unui proiect derulat de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.
Podul rutier Cernavodă va fi reabilitat.
În timpul sezonului estival se vor executa doar lucrări la infrastructură, fără a se institui restricții de circulație.
În cadrul contractului de reabilitare vor fi realizate o serie de lucrări, printre care: înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, precum și lucrări de reparații a viaductelor de acces.
Oamenii de știință au găsit o utilizare pentru măștile folosite.
Pentru a nu polua mediul, măştile ar putea fi utilizate ca material reciclabil folosit pentru o bază la acoperirea drumurilor sau trotuarelor, sugerează oamenii de știință australieni.
Articolul notează că aproximativ 7 miliarde de măști medicale sunt aruncate în fiecare zi în lume, ceea ce înseamnă peste 200 de mii de tone de gunoi care este ars sau aruncat în gropile de gunoi.