Știri 16 februarie 2021
Prima se intitulează ”Cum propovăduiește creștinul practicant cuvântul adevărului. Rolul Internetului în propovăduirea Evangheliei.” și va fi susținută de teologul Cornelius Florin Stoica, fondatorul canalului Lumina Cuvântului.
Evenimentul va avea loc sâmbătă, de la orele 17.00, și va fi transmis live pe paginile de Facebook ale Arhiepiscopiei Tomisului, Radio Dobrogea, ASCOR Constanța și Lumina Cuvântului.
A doua seară are ca temă ”Cum să înțelegem și cum să trăim Sfânta Taină a Cununiei. Familia ortodoxă, biserică vie în care se lucrează mântuirea” și va fi susținută de pr. Adrian Pătrașcu, parohul bisericii Sf. Nicolae din Năvodari.
Evenimentul se va desfășura duminică, de la orele 17 și va fi transmis live pe paginile de Facebook ale organizatorilor.
ANM a emis o informare meteorologică de vreme deosebit de rece și ger în nord, centru, sud și est.
Aceasta este valabilă până mâine dimineață la ora 10.00.
În intervalul menționat, în nordul, centrul și estul țării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, iar în cursul acestei nopți și în regiunile sudice.
În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade.
Maximele termice din cursul zilei de marți (16 februarie) vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade.
Femeile cu vârsta cuprinsă între 25 și 65 de ani, își pot face, gratuit, testul Babeș Papanicolau, până la sfârșitul lunii martie.
Acesta poate fi făcut gratuit la Policlinica Nr. 2 din Constanța, în cadrul programului de screening derulat de Ministerul Sănătăţii la nivel naţional.
Pentru a beneficia de testare gratuită, nu este nevoie de trimitere de la medicul de familie, ci doar de o programare telefonică.
O altă condiţie este să nu fi făcut acest test, prin programul naţional de screening, în ultimii 5 ani.
Roata panoramică din parcarea de la Poarta I va fi demontată, din 24 februarie.
Primarul Constanței, Vergil Chițac, a declarat că a dat aviz posesorilor roții pentru desfășurarea activității economice fără ca aceasta activitate să se poată face din punct de vedere legal, iar pentru amplasare nu s-a cerut Direcției de Urbanism niciun punct de vedere.
Un alt viciu identificat de actuala administrație îl reprezintă faptul că pe amplasamentul acesteia a fost gândită organizarea de șantier pentru un alt proiect.
Vaccinarea împotriva COVID-19 nu va fi obligatorie în România.
Precizarea premierului Florin Cîțu vine în contextul în care în spațiul public au apărut informații potrivit cărora autoritățile ar pregăti o lege în acest sens.
Şeful executivului a explicat că legea aflată în parlament este mai veche și nu face referire la actuala campanie de vaccinare împotriva noului coronavirus.
Măștile cu supapă nu ar trebui purtate, pentru că permit răspândirea coronavirusului.
Ministerul Sănătății avertizează că nu sunt recomandate în pandemie, ci sunt destinate lucrătorilor industriali, ca să nu inspire praf și alte particule.
Explicația este simplă, supapa se închide doar la inhalare, nu şi atunci când aerul este expirat.
Astfel, virusurile se pot răspândi la cei din jur.
Sunt recomandate măștile care acoperă în întregime nasul și gura, cele din țesătură, cu cel puțin două straturi, cele care se pot spăla și refolosi sau care au o sârmă de metal la nivelul nasului.
România este unul dintre statele Uniunii Europene grav afectate de deşertificare.
Cele mai lovite de acest fenomen sunt sudul Câmpiei Române, Dobrogea şi sudul Moldovei.
Potrivit ministrului mediului, va demara un program de combatere a deşertificării, pe o perioadă de cel puţin 10 ani.
Fenomenul deșertificării s-a accentuat, în ultimii ani, nu numai în România, ci și în Spania, Portugalia, Italia, Cipru, Grecia şi Bulgaria, însă Uniunea Europeană nu are, la ora actuală, o strategie comună pentru combaterea acestui fenomen.