Știri 17 februarie 2021
Acesta a fost ostaş în ceata Tironilor sau recruților din legiunea condusă de generalul Vringa.
Atunci când a venit poruncă ca toţi soldaţii să jertfească idolilor, Teodor nu a intrat în templu.
Pentru multa dragoste pe care ostaşii o aveau faţă de Teodor, Vringa l-a lăsat câteva zile să se hotărască.
În acest timp, Teodor s-a rugat lui Dumnezeu să-i dea răbdare, iar ca să arate neputinţa zeilor a dat foc noaptea templului păgân.
Însă, din porunca dregătorului Puplie, a fost supus la chinuri și de fiecare dată rămânea nevătămat.
Atunci, dregătorul plin de mânie a poruncit să fie aruncat într-un cuptor cu foc și astfel şi-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu.
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia în această noapte, de la ora 23.00, Sf. Liturghie la Mănăstirea Dervent.
Mâine va răspunde invitației IPS Iacob, Mitropolit de Durostorum, și va lua parte la parastasul de 6 luni de la mutarea la Domnul a mitropolitului Ambrozie.
Slujba va fi oficiată la ora 11.00, în Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Silistra (Bulgaria);
De la ora 18.00, va fi prezent la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea, iar de la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Vineri, de la ora 8.00 și la ora 23.00, Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, județul Suceava.
Duminică, de la ora 8.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la parohia „Sf. Ierarh Nectarie” din Constanța (zona Medeea), care își cinstește cel de-al doilea ocrotitor, pe Sfântul Teodor Tiron.
Arhiepiscopia Tomisului și ASCOR Constanța organizează două seri filocalice.
Prima se intitulează ”Cum propovăduiește creștinul practicant cuvântul adevărului. Rolul Internetului în propovăduirea Evangheliei.” și va fi susținută de teologul Cornelius Florin Stoica, fondatorul canalului Lumina Cuvântului.
Evenimentul va avea loc sâmbătă, de la orele 17.00, și va fi transmis live pe paginile de Facebook ale Arhiepiscopiei Tomisului, Radio Dobrogea, ASCOR Constanța și Lumina Cuvântului.
A doua seară are ca temă ”Cum să înțelegem și cum să trăim Sfânta Taină a Cununiei. Familia ortodoxă, biserică vie în care se lucrează mântuirea” și va fi susținută de pr. Adrian Pătrașcu, parohul bisericii Sf. Nicolae din Năvodari.
Evenimentul se va desfășura duminică, de la orele 17 și va fi transmis live pe paginile de Facebook ale organizatorilor.
Astăzi este Ziua Bunătăţii Spontane.
Aceasta îndeamnă oamenii să facă fapte bune, fără să aştepte ceva în schimb.
Ziua a debutat în Noua Zeelandă, după ce Josh de Jong, blocat în trafic şi înconjurat de şoferi nervoşi şi agresivi s-a gândit că ar fi bine dacă măcar o zi pe an oamenii ar fi mai buni unii cu alţii, fără să aştepte răsplată.
Această zi creşte în popularitate de la an la an, sărbătorită de indivizi, grupuri şi organizaţii, subiect de carte şi film și se regăseşte inclusiv în parabola bunului samaritean.
Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a va începe pe 29 martie, cu proba la Limba şi literatura română.
Pe 30 martie va avea loc simularea la Matematică.
Totodată, simularea examenului de bacalaureat va începe pe 22 martie, cu proba la Limba şi literatura română, care va fi urmată pe 23 martie de simularea probei obligatorii a profilului.
Pe 24 martie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 25 martie, simularea probei la Limba şi literatura maternă.
Pensiile speciale ar putea fi eliminate în perioada următoare.
Comisia de statut a fost sesizată cu trei proiecte de lege pentru desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari, a declarat președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.
După ce va fi rezolvată problema pensiilor speciale pentru senatori și deputați, ar urma să fie eliminate și pensiile pentru primari și consilieri locali, după care să fie găsite soluții și pentru alte categorii, de la magistrați și diplomați, la militari și aviatori.
În prezent, spune ministrul Muncii, sunt 9.500 de beneficiari ai acestor pensii speciale, care primesc, în medie, o pensie de 9.600 de lei, iar pensia medie a românilor obișnuiți este de 1.500 de lei.
Sporurile nu vor fi eliminate în acest an.
Declarația aparține vicepremierului Kelemen Hunor, care a mai spus că salariile vor rămâne la nivelul anului trecut.
Pe de altă parte, premierul Florin Cîţu a anunţat că Ministerul Muncii a început să elaboreze o nouă lege a salarizării, care va face legătura directă între performanţă şi venit.
Proiectul va fi dezbătut în Legislativ până la vacanţa de vară a parlamentarilor.