Știri 14 mai 2021
Aceasta va fi urmată de slujba de parastas la împlinirea a 31 de ani de la mutarea la Domnul a părintelui Elefterie, primul stareț al așezământului monahal;
De la ora 22.00, ierarhul nostru va oficia Acatistul Învierii Domnului și Acatistul Sfintelor Femei Mironosițe la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
Duminică dimineață va fi prezent în Episcopia Hușilor, la invitația PS Ignatie, Episcopul Hușilor, iar de la ora 23.00, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Marți și miercuri, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos, Grecia.
Astăzi este marcată Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste.
Ziua a fost instituită în amintirea nopţii de 14 spre 15 mai 1948, când au fost arestaţi numeroşi români care s-au opus regimului comunist.
Operațiunea de arestare din acea noapte a vizat mii de tineri, dar și cultele religioase și partidele politice.
Printre cei care au suferit în temniţele comuniste se numără Părintele Nicolae Steinhardt, Mircea Vulcănescu, părintele Daniil Sandu Tudor și alții.
Propunerea legislativă a fost depusă în Parlament la 16 martie 2016, iar preşedintele Klaus Iohannis a semnat, la 30 mai 2017, decretul de promulgare a Legii.
De mâine, nu va mai fi obligatorie purtarea măștii în exterior.
Excepţie vor face pieţele, târgurile sau staţiile de transport în comun.
Anunțul a fost făcut de preşedintele Klaus Iohannis.
Tot de mâine, vor fi eliminate restricţiile de circulaţie în timpul nopţii, iar magazinele vor reveni la programul normal.
Activităţile sportive vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate.
De asemenea, de la 1 iunie, nunţile, botezurile, mesele festive vor putea fi organizate în exterior cu maxim 70 de persoane, iar în interior – cu cel mult 50 de persoane.
În SUA, persoanele vaccinate nu mai trebuie să poarte mască.
Obligativitatea purtării măștii sanitare în mijloacele de transport în comun rămâne însă în vigoare.
Regulile de călătorie vor fi modificate imediat ce datele științifice vor arăta că acest lucru este posibil.
De asemenea, cei care prezintă simptome ale infectării cu coronavirus, chiar dacă sunt vaccinați, vor trebui să poarte din nou mască și să se testeze.
Pandemia ar putea accentua creșterea obezității în rândul copiilor.
Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății semnalează rate alarmante ale obezității infantile.
În unele țări, 1 din 3 copii cu vârsta între 6 și 9 ani este supraponderal sau obez.
Școala online din perioada pandemiei poate avea un impact nedorit asupra accesului copiilor la activitatea fizică, mai predispuși astfel să se îngrașe, avertizează raportul OMS.
Sarea în exces scade imunitatea.
Obiceiul de a mânca prea sărat reduce nivelul de energie pe care o poate genera sistemul imunitar, împiedicându-i astfel funcționarea normală, este concluzia unui studiu belgian.
O serie de studii anterioare au arătat că sarea poate afecta în mai multe moduri celulele sistemului imunitar.
Dacă astfel de perturbări se produc pentru perioade mai lungi de timp, se poate ajunge la declanșarea unor boli inflamatorii sau autoimune, spun specialiștii.