Știri 9 iunie 2021
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 7.00, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Stejarul cu hramul Înălțarea Domnului din apropierea localității Saraiu.
Apoi, de la ora 11.00, va oficia slujba de pomenire a eroilor la Cimitirul Internaţional de Onoare de la Mircea-Vodă.
De la orele 18.00, ierarhul nostru va fi prezent la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii “Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea, iar de la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Vineri, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală, de la ora 7.40.
Seara, de la ora 17.00, va oficia Taina Sf. Maslu la biserica “Sfântul Nectarie” din cartierul Medeea, care are și hramul “Sf. Luca al Crimeii”, cinstit de Biserica Ortodoxă pe 11 iunie.
Sâmbătă, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, județul Suceava, iar de la ora 22.00, va oficia Acatistul Învierii Domnului.
ANM a prelungit informarea meteorologica de instabilitate atmosferica accentuată pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până vineri, la ora 23.00.
În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.
Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.
Lipsa de educaţie matematică afectează negativ dezvoltarea cerebrală şi cognitivă a adolescenţilor.
Așa arată un studiu care sugerează că neînvăţarea acestei materii după vârsta de 16 ani poate fi un dezavantaj.
Acest studiu, potrivit autorilor, oferă un nou nivel de înţelegere biologică a impactului pe care îl are educaţia în dezvoltarea creierului şi a efectului reciproc între biologie şi educaţie.
Însă nu toţi adolescenţii continuă să înveţe matematica, astfel încât trebuie investigate şi posibile alternative, discipline ca logica sau raţionamentul care implică aceeaşi zonă cerebrală.
Peste 90% dintre copiii care au avut nevoie de terapie psihologică în ultimul an au dezvoltat tulburări emoţionale legate de contextul pandemic.
Așa relevă un studiu al organizaţiei Salvaţi Copiii România.
Potrivit acestuia, un copil din trei s-a confruntat cu stări de anxietate şi a avut nevoie de consiliere şi suport psiho-emoţional, procentul crescând la peste 50% în cazul adolescenţilor, mergând până la consecinţe extrem de grave.
În doar 8% dintre cazuri, diagnosticele au fost independente de contextul pandemic.
Certificatul verde COVID va putea fi eliberat în România de la 1 iulie, odată cu lansarea lui la nivel european.
Aplicaţia informatică dezvoltată pentru a permite eliberarea celor trei tipuri de certificate (de vaccinare, de ieşire din boală şi de testare) va fi finalizată până atunci, a afirmat directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Ionel-Sorin Bălan.
Dovada deţinerii unui certificat verde anti-COVID va putea fi făcută prin mijloace electronice – prin descărcarea documentului pe telefonul mobil – sau fizic, prin prezentarea lui în forma printată.
Următoarea creştere a alocațiilor va avea loc la 1 ianuarie 2022.
Anunțul a fost făcut de liderul liberal Ludovic Orban, potrivit căruia, Coaliţia îşi menţine angajamentul de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii.
Amendamentul la legea de adoptare a ordonanţei a trecut de Senat şi se află în dezbatere la Camera Deputaţilor.
Autovehiculele care stau abandonate cu lunile pe trotuarele sau pe străzile din Constanţa sunt ridicate.
Proprietarii care vor să le revendice o vor putea face la sediul Poliţiei Locale.
Astfel, polițiștii locali vor ridica 35 de vehicule fără stăpân sau abandonate pe domeniul public al orașului și le vor transporta în parcul de mașini al municipalității.