Știri 28 iulie 2021
Campania de donare se va desfășura mâine, în Sala Mare a Arhiepiscopiei Tomisului, în intervalul orar 8.30 – 13.30, alături de o echipă mobila a CRTS Constanța.
La eveniment va fi prezent și IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în semn de solidaritate și încurajare pentru donatori.
Astăzi este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitei.
Pe plan naţional, obiectivele acestei zile urmăresc conştientizarea populaţiei cu privire la igiena stilului de viaţă ca factor major de protecţie împotriva hepatitelor virale.
La nivel mondial, aproximativ 500 milioane persoane sunt infectate cronic cu virusul hepatitei B sau cu virusul hepatitei C, în timp ce aproape un milion mor anual.
Tot astăzi este și Ziua Naţională a Ambulanţei.
Instituită printr-o lege intrată în vigoare de la 13 martie 2015, această zi este marcată de autorităţile publice centrale şi locale prin organizarea de evenimente dedicate recunoaşterii rolului ambulanţei în salvarea de vieţi omeneşti.
Această zi nu a fost aleasă întâmplător întrucât prima „Salvare” din Bucureşti a apărut la data de 28 iulie 1906, din iniţiativa privată a prof. Nicolae Minovici.
Roșia Montană a fost inclusă în patrimoniul UNESCO.
Decizia a fost luată în urma recomandării ICOMOS – Consiliul Internațional al Monumentelor și Siturilor – care a susținut înscrierea sitului și în Patrimoniul mondial aflat în pericol deoarece în prezent nu există nicio certitudine că nu pot fi reluate activitățile miniere în zonă.
ICOMOS a recomandat ca experții să facă o vizită în zonă, să fie făcute recomandări și controale, astfel încât „să fie întreruptă cât mai rapid autorizația pentru exploatare minieră”.
Luna august vine cu o nouă rundă de relaxări.
Măsurile vizează festivalurile, nunțile, botezurile, dar și activitățile din baruri, cluburi, discoteci sau săli de jocuri, unde vor putea intra doar cei vaccinaţi.
Dacă toți invitații la nuntă sau la botez sunt imunizați, în interior pot petrece 400 de persoane, dacă rata de infectare în localitate este sub 2 cazuri la mia de locuitori.
La festivaluri și evenimentele în aer liber vor putea participa maxim 2.500 de persoane, dacă rata de infectare este între 2 și 3 cazuri la mia de locuitori și 75 de mii de persoane, dacă incidența e sub 2 cazuri la mia de locuitori
La întoarcerea din străinătate, dacă nu vor să stea în carantină, vor trebui să prezinte test PCR negativ la intrarea în țară doar copiii care au între 6 și 16 ani, făcut cu 72 de ore înaintea îmbarcării.
Banii pentru lucrările de reparații de la Cazinoul din Constanța ar putea fi suplimentați.
Declarația aparține premierului Florin Cîțu.
Acesta a precizat că refacerea Cazinoului va fi sprijinită și vor fi acordate fonduri suplimentare dar numai dacă aceste cheltuieli au baze temeinice.
Reabilitarea Cazinoului din Constanța va fi finalizată în luna mai a anului 2022, iar investiția estimată inițial se ridică la aproximativ 12 milioane de euro.
După reabilitare, clădirea va avea o sală multifuncţională cu 200 de locuri şi o alta de festivităţi care va putea primi 150 de persoane.
Italia va introduce un certificat obligatoriu de vaccinare COVID-19 din 6 august.
Aceasta devine cea mai recentă țară din Europa care anunță un astfel de sistem.
Măsura le va permite celor cu vârsta de peste 12 ani, care au primit cel puțin o doză de vaccin să acceseze o gamă largă de locații, inclusiv restaurante la interior, cinematografe și săli de sport.
Cu toate acestea, după neînţelegeri în cadrul coaliției de guvernare, s-a ajuns la concluzia că permisul nu va fi necesar pentru transport.