Știri 29 noiembrie 2021
Astfel, astăzi, de la ora 17.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Privegherii la mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din apropierea localității Ion Corvin.
Mâine, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța.
De la ora 17.00, Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului va susține un concert dedicat Sfântului Apostol Andrei la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
ASCOR Constanța organizează un spectacol cu tema patriotica.
Acesta se intitulează “Dor de întregire” și va avea loc miercuri, de la orele 17.00, în Sala Magna din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului.
Evenimentul va fi transmis live pe paginile de Facebook ale Arhiepiscopiei Tomisului, Radio Dobrogea, ASCOR Constanța și Lumina Cuvântului.
Bicicletele din sistemul de bike sharing vor fi retrase din stații de miercuri.
Potrivit primăriei, sistemul de bike-sharing va fi întrerupt până la primăvară, timp în care se va face o revizie a stațiilor și a bicicletelor.
Anul acesta, au fost efectuate 63.000 de trasee.
Actualele formulare pentru eliberarea concediului medical mai pot fi folosite doar până la sfârșitul acestui an.
Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța anunță că documentele se schimbă pentru introducerea unui nou cod de boală, cel pentru pacienții cu arsuri, care vor beneficia de concediu medical inclusiv pentru perioada de recuperare.
Cele mai recente reglementări îi vizează și pe pacienții care au suferit un accident vascular cerebral.
În cazul acestora, concediul medical poate fi prescris de medicii cardiologi și neurologi.
Codul Rutier va suferi modificări.
Una dintre cele mai importante schimbări propuse de Ministerul de Interne este suspendarea permisului timp de patru luni pentru conducătorii auto vitezomani, la depășirea limitei maxime de viteză cu peste 70 km pe oră.
Şi cei care vor conduce pe contrasens pe autostradă, cum deja s-a mai întâmplat, vor avea permisul suspendat tot pentru 120 de zile, tot fără posibilitate de reducere a perioadei de suspendare, iar condusul agresiv ar putea fi sancționat cu amenzi mărite până la 2.900 de lei, ca exemplu pentru șicane în trafic.
Nu vor mai avea nici posibilitatea de reducere a perioadei de suspendare a permisului, ca până acum.
Guvernul a adoptat ultima rectificare bugetara din acest an, prin care asigura, în continuare, salariile bugetarilor si pensiile.
Bani in plus va primi și Ministerul Sănătății, pentru plata salariilor și pentru a continua lupta impotriva COVID19, și Ministerul Mediului.
Guvernul a aprobat și o hotărâre care permite desfășurarea evenimentelor sportive în sală sau în aer liber, cu participarea a maximum 30% din numărul de locuri, doar pentru persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală, și cu purtarea măștii, între orele 5 și 21.
Concertele în aer liber pot să se desfășoare în aceleași condiții, dar numărul spectatorilor să nu depășească 1.000.
Aproape un sfert dintre locuitorii României trăiau anul trecut în sărăcie.
Așa informează Institutul Naţional de Statistică.
Rata sărăciei relative a fost, în anul 2020, de 23,4%, adică peste 4,5 milioane de persoane.
Cele mai mari rate ale sărăciei s-au înregistrat în regiunile nord-est, sud-vest, Oltenia şi sud-est, iar cea mai mică în Bucureşti-Ilfov, de doar 2,4%.