Stiri 2 decembrie 2021

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va fi prezent astăzi, de la ora 18.00, în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”.
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
De la ora 22.00, ierarhul nostru va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Arhiepiscopia Tomisului organizează cea de a treia ediție a campaniei umanitare ”De Crăciun, fii bun!”.
Aceasta se desfășoară până pe 10 decembrie și are ca scop sprijinirea familiilor sărace din mediul rural din județul Constanța.
Astfel, va fi organizată o colectă de alimente neperisabile, articole de igienă și jucării în parohiile urbane din Constanța, Mangalia, Medgidia, Năvodari, Hârșova, Ovidiu, Eforie, Negru-Vodă, Techirghiol și Cernavodă.
Mai multe informații pot fi obținute de la preoții parohiilor urbane din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului.

Astăzi se împlinesc 23 de ani de la mutarea la Domnul a părintelui arhimandrit Ilie Cleopa.
Acesta s-a născut în comuna Suliţa, judeţul Botoşani, la 10 aprilie, în anul 1912 cu numele de mirean Constantin.
A intrat în viaţa monahală în anul 1929, la vârsta de 17 ani la schitul Sihăstria.
A fost tuns în monahism pe 2 august 1937, şi a primit numele Cleopa.
Din cauza regimului politic comunist se retrage de mai multe ori în munţi, urmărit de Securitate.
Pe 23 ianuarie 1945 este hirotonit ieromonah de către Episcopul Galaction Cordun, iar ulterior este numit egumen al Mănăstirii Sihăstria.
Părintele Cleopa a povăţuit ca duhovnic la mănăstirea Sihăstria, timp de 34 de ani până la mutarea sa către Domnul.

Medicii fac apel la autoritățile locale și centrale pentru urgentarea punerii în funcţiune a Spitalului de Boli Infecţioase, închis după incendiu.
Ei atenţionează că dacă unitatea medicală nu îşi reia, în 6 luni de la incendiul produs la începutul lunii octombrie, activitatea în structura cu 220 de paturi pentru care a fost avizată, spitalul riscă să piardă respectivul aviz al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate.
Pe 1 noiembrie, Prefectura Constanţa a informat că Spitalul ar putea fi redeschis, cel puţin parţial, în luna decembrie, iar pe 4 noiembrie, Primăria Constanţa a anunţat că a fost semnat un contract de finanţare cu fonduri europene în valoare totală de aproximativ 5 milioane de euro pentru reabilitarea unităţii medicale.

Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul instituţiei materiale video demonstrative privind utilizarea testelor antigen noninvazive pe bază de salivă.
Sindicatele din învăţământ reclamă, însă, că „testele nu respectă nici o regulă de siguranţă sanitară”, întrucât nu sunt ambalate individual, iar înainte să ajungă la elevi sunt manipulate „de cel puţin trei persoane”.
Testarea periodică a elevilor a debutat astăzi, iar elevii ar urma să fie testaţi acasă sau la şcoală, în prima şi în a patra zi a săptămânii.

Pe strada Prof. Dr. Gheorghe Marinescu din Constanța se recondiționează carosabilul.
Lucrările se desfășoară astăzi și mâine cu restricții totale de trafic rutier, anunţă Primăria Constanţa.
Mâine, se vor executa lucrări de asfaltare pe porțiunea delimitată de Șoseaua din Vii și strada Vârful cu Dor, cu restricții totale de trafic rutier, între orele 08:00-16:00.

Preţul pâinii ar putea înregistra o creştere de 10-15% în această perioadă, după o majorare care a avut loc deja.
Sectorul de morărit şi panificaţie este cel mai afectat dintre toate industriile alimentare din România.
La ora actuală avem un preţ dublu la materia primă, pe lângă toate scumpirile la energie, gaze şi combustibili, a declarat preşedintele ROMPAN, Aurel Popescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept