Stiri 23 decembrie 2021
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Ierarh Petru Movilă, Mitropolitul Kievului, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
Mâine, în Ajunul Crăciunului, ierarhul nostru va oficia, de la ora 7.30, Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala arhiepiscopală, iar de la ora 19.00, va asista la concertul de colinde „Din străbuni noi colindăm”, desfășurat la biserica „Buna Vestire” din Constanța, de pe str. Dionisie cel Mic.
Sâmbătă, de sărbătoarea Nașterii Domnului,
Arhiepiscopul Tomisului va oficia, de la ora 8.30, Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
La sfârșitul slujbei, membrii Coralei „Armonia” vor interpreta colinde.
Tot astazi, de la ora 22.00, va oficia Acatistul Nașterii Domnului și pe cel al Soborului Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Duminică, de la ora 8.20, va oficia Sfânta Liturghie a Sfântului Iacob, ruda Domnului, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Luni, Biserica Ortodoxă îl va cinsti pe Sfântul Apostol, întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan.
Cu acest prilej, de la ora 8.30, ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Ștefan” din Constanța, situată în parcul gării.
CNAIR a ridicat ieri restricţiile de circulaţie pe Podul de la Cernavodă.
Până la această dată, lucrările s-au derulat în conformitate cu graficul de execuţie stabilit.
Lucrările de reabilitare vor continua în primăvara anului 2022 cu încă o etapă importantă ce se va încheia odată cu începerea sezonului estival, astfel încât traficul să fie deschis în totalitate pe Podul de la Cernavodă.
Reprezentanţii CNAIR au precizat că termenul de finalizare a contractului de execuţie este data de 12 februarie 2023.
Valabilitatea certificatului verde fără doza booster va fi limitată la 9 luni pentru călătoriile intra-europene.
Decizia a fost luata de Comisia Europeană.
Măsura va fi aplicată din 1 februarie şi este obligatorie pentru toate statele membre ale UE, dacă nu va fi respinsă de o majoritate calificată a acestora sau de un vot majoritar împotrivă în Parlamentul European.
Vacanţa de iarnă a elevilor care începe astăzi nu va fi prelungită.
Acesta este răspunsul la solicitările de extindere a vacanţei primite în ultima perioadă, ministrul Educaţiei explicând faptul că pierderile mari din educaţie trebuie recuperate prin zilele de cursuri, şi nu prin vacanţă.
Sorin Cîmpeanu a mai precizat că există solicitări exprese, temeinic justificate de a nu se schimba datele de examen pentru Evaluarea Naţională şi pentru Bacalaureat. Elevii de gimnaziu, liceu şi şcoli profesionale revin la cursuri pe 3 ianuarie, iar preşcolarii şi elevii din ciclul primar pe 10 ianuarie.
Masa de Crăciun este mai scumpă decât anul trecut.
Conform unui studiu, 60% din bugetul pentru sărbătorile de iarnă este destinat alimentelor.
Uleiul este mai scump cu 25% față de luna decembrie a anului trecut, cartofii s-au scumpit cu 19%, citricele cu 14%, mălaiul cu 12%, iar zahărul cu 10% față de aceeași perioadă din 2020.
Și gătitul de acasă costă mai mult deoarece gazele naturale s-au scumpit cu 50% față de perioada similară a anului trecut.
ANAF verifică veniturile obţinute din activitatea online.
Până în prezent, s-a constatat că 35 de persoane au obţinut venituri de circa 26,33 milioane lei, pe care au omis să le declare, parţial sau integral.
ANAF recomandă tuturor celor care desfăşoară, sau intenţionează să înceapă, o astfel de activitate online, să se asigure că declară şi achită toate obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.