Știri 19 ianuarie 2022
Aceasta este dedicată familiilor sărace și persoanelor vârstnice din mediul rural.
Campania își propune să colecteze și să livreze 2.000 de colete cu produse alimentare familiilor defavorizate din localitățile constănțene Almalău, Ostrov, Satu Nou, Lipnița, Dobromir, Pădureni, Văleni și altele.
Pachetele presupun alimente neperisabile, iar colecta va fi făcută în trei locații: Biserica Sfântul Mare Mucenic Mina din Parcul Tăbăcărie, Așezământul filantropic Sfântul Cuvios Arsenie din Techirghiol și Complex Marea Neagră din Eforie Nord.
Colecta se va încheia pe 24 ianuarie.
De asemenea, cei care vor să ajute la pregătirea și distribuirea alimentelor sunt așteptați între 25 și 29 ianuarie.
Furnizorii de energie au agreat măsurile propuse de Guvern pentru compensarea și plafonarea prețurilor.
Ei au precizat ca vor remedia problemele și vor storna și reface facturile emise eronat până acum, urmând ca cele deja achitate să se deducă din următoarea factură.
Guvernul va adopta săptămâna viitoare o ordonanță de urgență prin care va acorda noi compensații și plafonări ale prețurilor la gaze naturale și energie electrică. Subvențiile vor crește, la fel și consumurile pentru care acestea vor fi acordate.
În Franța a fost aprobat permisul de vaccinare.
Documentul va permite accesul în baruri, restaurante, cinematografe, târguri, muzee și mijloace de transport interregionale.
Permisul de vaccinare nu va fi obligatoriu pentru accesul în unitățile medicale de pe teritoriul Franței.
Parlamentarii din opoziție, au anunțat că vor constesta legea la Consiliul Constituțional, ceea ce înseamnă că legea ar putea intra în vigoare în câteva zile.
Zecii de mii francezi au ieșit, din nou, în stradă, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru a protesta față de introducerea permisului de vaccinare.
Mai multe organizaţii internaţionale au propus taxarea celor mai bogaţi oameni de pe planetă, care ar putea să scoată miliarde de persoane din sărăcie.
Un raport a indicat că cei mai bogaţi zece oameni de pe planetă, inclusiv Jeff Bezos şi Elon Musk, şi-au dublat valoarea patrimoniului la 1,5 trilioane de dolari în cei doi ani de pandemie ca urmare a creşterii la bursă a companiilor la care sunt acţionari.
Organizaţiile propun instituirea unui impozit anual de 2% pentru persoanele cu o avere de peste cinci milioane de dolari, 3% pentru activele de peste 50 de milioane de dolari şi 5% pentru ce depăşeşte un miliard de dolari, ceea ce ar aduce 2,520 miliarde de dolari în fiecare an.
Suedia nu mai solicită test negativ la intrarea în ţară.
Suedia introdusese această cerinţă pe 28 decembrie, în încercarea de a încetini transmiterea variantei virale mai contagioase Omicron, însă aceasta a devenit dominanta.
Călătorii nu mai sunt consideraţi ca prezentând un risc deosebit de a afecta răspândirea Omicron în Suedia’, a transmis guvernul într-un comunicat.
Mai multe companii americane de zbor atrag atenția că din cauza tehnologiei 5G, aviația se va confrunta cu o criză de proporții.
Cei mai mari transportatori aerieni din lume au trimis o scrisoare către autoritățile americane cerând amânarea punerii în funcțiune a acestei tehnologii.
De altfel, și Administrația Federală a Aviației a avertizat în legătură cu posibile perturbări ale echipamentelor sensibile ale aeronavelor.
Temperatura oceanelor a crescut pentru al șaselea an consecutiv.
Aceasta a înregistrat maxime record în 2021 din cauza schimbărilor climatice, potrivit unui studiu internațional care reunește instituții din Italia, Statele Unite și China.
Cercetarea a subliniat că această situație este și mai alarmantă în Marea Mediterană, unde temperaturile cresc mult mai rapid.