Stiri 21 februarie 2022
Astfel, sâmbăta aceasta, de la orele 18.00, la Casa de Cultură din Constanța va debuta evenimentul intitulat “Casian – Remember după 20 de ani” .
În cadrul acestuia, va fi lansată cartea “Ierarhul meu”, semnată de părintele Protosinghel Iustin Petre, starețul mănăstirii Sf. Ioan Casian.
Apoi, va fi difuzat un film documentar intitulat “Un popas pentru suflet.”
Evenimentul se va încheia cu un concert extraordinar și o lansare de dublu album muzical numit “Cântec și suflet” al sopranei Valentina Dascălu și Corala Armonia.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, de la orele 23.00, se va oficia Sfânta Liturghie la peștera Casienilor, din apropierea mănăstirii.
Duminică, de la ora 10.00 se va oficia Sfânta Liturghie la mănăstire, iar de la ora 20.00, o slujba de Priveghere.
Tot duminică, de la ora 23.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la acest lăcaș de cult.
Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor sa doneze și nu o pot face în zilele lucrătoare, pot veni sâmbăta aceasta la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga, între orele 8.30 și 13.00.
Reamintim că Centrul a introdus posibilitatea programării cu minim 24 de ore înainte, la numărul de telefon 0774665815, de luni până vineri, între orele 12.30 – 14.30.
Alianţa pentru Turism solicită autorităţilor ridicarea tuturor restricţiilor din luna martie.
“Fiecare săptămână de restricţii aduce pierderi majore şi irecuperabile pentru industria ospitalităţii şi afectează milioane de români”, a declarat preşedintele Alianţei pentru Turism, Daniel Mischie.
Activitatea economică a companiilor din HoReCa a înregistrat în anul 2021 o creştere faţă de anul 2020, dar încă nu a revenit la nivelul pre-pandemic din 2019.
APT spune că 10 milioane de români au trecut prin boală şi circa opt milioane au fost imunizaţi prin vaccinare, ceea ce înseamnă că 90% dintre români sunt imunizaţi, şi, astfel, pot fi ridicate restricţiile impuse de pandemie de luna viitoare.
MAE recomandă puternic cetăţenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina.
De asemenea, MAE recomandă ferm evitarea deplasărilor în Peninsula Crimeea şi în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk şi Lugansk, precum şi în zona de frontieră a Ucrainei cu Federaţia Rusă şi Belarus, reamintind că situaţia de securitate se menţine tensionată şi fluidă.
Conform MAE, cetăţenii români pot solicita asistenţă şi protecţie consulară Ambasadei României la Kiev, precum şi oficiilor consulare de la Odessa, Cernăuţi şi Solotvino, în funcţie de zona în care se află.
Fondurile pentru Rabla Clasic și Rabla Plus s-au epuizat.
Prima etapă a fost lansată pe 8 februarie, următoarea fiind programată pentru 6 mai.
În privința firmelor, bugetul primei etape, alocat programului Rabla Plus, a fost epuizat, dar nu și cel pentru Rabla Clasic.
A doua etapă a celor două programe va debuta pe 4 martie pentru persoane juridice și pe 6 mai pentru cele fizice.
Israelul va permite intrarea în ţară a tuturor turiştilor, indiferent de statutul de vaccinare, de la 1 martie.
Intrarea în Israel va necesita în continuare două teste PCR, unul efectuat înainte de zbor şi celălalt la aterizarea în Israel.
În prezent, doar cetăţenilor străini vaccinaţi împotriva COVID-19 li se permite intrarea în Israel.
Autoritatea de Supraveghere Financiară propune plafonarea prețurilor la polițele RCA.
ASF a înaintat Ministerului Finanţelor o propunere de Hotărâre de Guvern prin care preţul la poliţele RCA să fie limitat la nivelul tarifelor de referinţă pentru o perioadă de 6 luni.
În ultimii ani, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a descoperit de mai multe ori la firmele de asigurări încălcări ale prevederilor legii, creşteri de tarife practicate şi după plafonare, tarife netransparente în care erau incluse toate costurile de operare ale firmelor de asigurări, deşi aceste firme au mai multe linii de afaceri.