Stiri 15 martie 2022

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sfinți astăzi, de la ora 16.30, locul pe care va fi construită biserica „Întâmpinarea Domnului” din cartierul constănțean Palas.
Mâine, de la ora 18.00, ierarhul nostru va oficia Taina Sfântului Maslu la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Dorna Arini, județul Suceava, iar de la ora 20.00, va săvârși Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite.
Joi, de la ora 7.30, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Apoi, de la ora 18.00, Ierarhul Tomisului va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
De la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

A XII- a ediție a Marșului pentru viață se va desfășura sâmbătă la Constanța.
Tema din acest an este „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”.
Acțiunea urmărește promovarea dreptului la viață pentru copilul nenăscut, oprirea declinului demografic românesc prin încurajarea nașterii de prunci, sensibilizarea întregii societăţi în privinţa avortului şi a efectelor negative ale acestuia asupra familiei şi civilizaţiei umane.
Marșul pentru viață va începe la ora 14.00, când se va pleca de la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
Credincioșii din municipiul Constanța sunt așteptați la Catedrala arhiepiscopală de la ora 13.00.
Evenimentul este organizat de către Asociația Simplu – Provita, cu sprijinul Arhiepiscopiei Tomisului, Radio Dobrogea, ASCOR Constanța și Curtea Brâncovenească.
Acțiunea se desfășoară la nivel naţional, simultan în peste 300 de oraşe din România şi Basarabia, precum şi în majoritatea metropolelor europene şi americane.

Biserica Sfântul Haralambie din Constanța organizează un concert caritabil pentru refugiații din Ucraina.
Evenimentul se va desfășura duminică aceasta, de la ora 17.00.
Vor interpreta cântări duhovnicești specifice Postului Mare, preoții Doru – Emanuel Pantazi, Corneliu Chivu, Florian Popa, Arhidiaconul Ionuț Boancheș, baritonul Alexandru Chiriac, acompaniați la pian de Arhidiacon Valentin Vădănoiu.

Biserica Ortodoxă Română a venit în ajutorul refugiaților din primele zile ale invaziei Rusiei în Ucraina.
Ajutorul umanitar oferit de Biserică este în valoare de aproximativ 19 milioane de lei, până la data de 10 martie, anunță Biroul de Presă al Patriarhiei Române.
Ajutorul constă în bani și produse, de la hrană caldă până la medicamente.
Biserica a oferit și transport umanitar, cazare si servicii sociale: traducere, consiliere şi orientare, asistență medicala.
Până la data de 10 martie, 4.300 de preoţi şi voluntari au asigurat asistenţă permanentă în cadrul unor echipe ce lucrează în ture de câte opt ore.

Biletele CT BUS s-au scumpit de astăzi.
Astfel, un bilet pentru 2 călătorii costă 5 lei față de 3 lei cât a fost până acum.
Totodata, CT BUS menține prețul actual al abonamentelor.
Biletele achiziționate cu prețul vechi vor putea fi folosite până la data de 30.04.2022, inclusiv.
De asemenea, ca urmare a faptului că starea de alertă nu a mai fost prelungită, încetează acordarea gratuității la transportul public în comun pentru cadrele medicale și personalul auxiliar din sistemul sanitar public și privat.

Astăzi este Ziua Mondială a Consumatorilor.
Aceasta a fost declarată de către Organizaţia Internaţională a Uniunilor de Consumatori.
Potrivit rezoluţiei ONU din anul 1985, consumatorul trebuie protejat de pericolul de a achiziţiona produse ce îi pot afecta viaţa, sănătatea și siguranţa.
În România sunt recunoscute mai multe drepturi de bază ale consumatorilor şi anume dreptul la protecţia vieţii, sănătăţii şi securităţii, dreptul la informare şi la educare, dreptul de acces neîngrãdit la pieţele de produse şi servicii, precum şi dreptul la despãgubire şi la reprezentare.

Ieri a început recensământul populației și al locuințelor.
Aceasta reprezintă prima etapă în care oamenii se pot recenza singuri, prin accesarea platformei recensamantromania.ro și completând datele solicitate acolo.
Ulterior, în perioada mai – iulie, va urma a două etapă, în care recenzorii îi vor vizita acasă pe toți cei care nu au avut acces la internet sau nu au trimis datele solicitate Institutului Național de Statistică.
Recensământul populației va oferi date precise cu privire la numărul cetățenilor români care mai locuiesc în țară, rezidenții aflați pe teritoriul României dar și numărul de locuitori pe care îl are fiecare municipiu, oraș și comună.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept