Știri 31 martie 2022
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook si YouTube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
De la ora 22.00, ierarhul nostru va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Parohia Sf. Nectarie din Constanța organizează un concert caritabil intitulat “Emoție și rugăciune. Icoana Răstignirii în culorile muzicii creștin-ortodoxe.”
Acesta se va desfășura duminica de la ora 17.00, la biserica Sfântul Nectarie din cartierul Medeea.
Concertul va fi susținut de preoții Doru Emanuel Pantazi, Corneliu Chivu, Florian Popa, Arhidiacon Ionuț Boancheș și baritonul Alexandru Chiriac, acompaniați la pian de Arhidiacon Valentin Vădănoiu.
Fondurile colectate vor ajunge la 100 de copii nevoiași din județul Constanța.
Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociația Filantropică “Și tu meriți o șansă”.
Biserica Ortodoxă Română a oferit ajutor umanitar de peste 5 milioane euro de la declanșarea războiului în Ucraina.
Sprijinul umanitar constă în bani, servicii sociale și produse (hrană caldă, alimente, produse igienico-sanitare, medicamente, pături, articole de îmbrăcăminte sau jucării).
În ceea ce privește cazarea refugiaților, locurile pentru aceștia se ridică actualmente la 11.000, dintre care 7.300 cu servicii de masă incluse, arată comunicatul Patriarhiei Române.
Părinţii ce rămân acasă cu copiii aflaţi în carantină sau izolare primesc concediu medical.
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, ieri, legea.
Potrivit actului normativ, indemnizaţiile se acordă pe baza certificatului de concediu medical eliberat de medicul care a luat în evidenţă şi a monitorizat aceste persoane, pentru o perioadă stabilită în funcţie de evoluţia bolii şi durata monitorizării.
Românii cu venituri mici ar urma să primească bonuri valorice pentru a face față mai ușor scumpirilor.
La fel ar putea fi ajutați și elevii săraci pentru a-și cumpăra rechizite și alimente.
În cazul transportatorilor este luată în calcul decontarea unei părți din costul carburanților.
Acestea sunt principalele propuneri discutate de partidele din coaliție prin care ar trebui să se atenueze impactul creșterii prețurilor.
Deciziile propriu zise pe aceste teme urmează să fie luate săptămână viitoare, iar masurile de sprijin vor fi finanțate din bani europeni.
Noul an școlar vine cu modificări importante.
Prima dintre ele vizează momentul în care va începe noul an școlar și anume data de 5 septembrie.
Cea de-a doua modificare este legată de faptul că nu vor mai fi semestre, ci vor fi cinci module de învățare a câte șase-opt săptămâni pe fiecare modul.
De asemenea, Ministerul Educaţiei propune renunțarea la teze.
Noul an școlar va avea 36 de săptămâni, iar prima vacanţă va fi între 24 şi 30 octombrie.
În structura viitorului an școlar mai apar “Săptămâna Școala Altfel” și “Săptămâna Verde”, care va fi dedicată activităților legate de mediu.
Un Centru de Autorecenzare Asistată este deschis la Arhiepiscopia Tomisului.
Acesta vine în întâmpinarea celor ce doresc să fie asistați în procesul de autorecenzare online, din cadrul Recensământului populației și locuințelor din România, runda 2021.
Aici poate veni orice cetățean român, care dorește să apeleze la metoda autorecenzării online și care are nevoie de asistență în acest proces, de luni până vineri, între orele 10-17 iar sâmbătă și duminică între orele 10-14.
Centrul funcționează în cadrul Bibliotecii Eparhiale, până la data de 15 mai 2022, când se încheie etapa de autorecenzare online.
Centrul este organizat în parteneriat cu Direcția Județeană de Statistică – Constanța și Primăria Municipiului Constanța.