Stiri 27 aprilie 2022

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi de la orele 18.00, în podcastul de dialog cu credincioșii “Cuvântul ierarhului”.
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook si YouTube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Mâine dimineață, la invitaţia PS Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, Arhiepiscopul Tomisului, va face parte din soborul de ierarhi care va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Drobeta Turnu Severin, cu prilejul sărbătoririi Sfântului Gheorghe, ocrotitorul catedralei şi al municipiului.
Tot mâine, de la ora 18.00, ierarhul nostru va săvârși slujba Vecerniei și slujba de sfințire a apei la mănăstirea Crucea din județul Constanța, care are hramul Izvorul Tamaduirii.
Apoi, de la ora 23.00, va oficia Acatistul Izvorului Tămăduirii și Taina Sfântului Maslu la izvorul tămăduitor de la mănăstirea Dervent.
Vineri, Arhiepiscopul Tomisului va oficia dimineață Sfânta Liturghie la mănăstirea Dervent.
Apoi, împreună cu clerul și credincioșii va merge în procesiune la Izvorul tămăduitor, situat în apropierea mănăstirii, unde va fi săvârșită slujba de Sfințire a Apei.
Sâmbătă, de la ora 8.00, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea Colilia, cu hramul Sf. M. Mc. Gheorghe
De la ora 21.45, va oficia Acatistul Învierii Domnului și Acatistul Sfântului Apostol Toma la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
În Duminica Tomii, pe 1 mai, la invitaţia PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va participa la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala „Învierea Domnului” din Caransebeş, cu prilejul serbării hramului lăcaşului de cult.
Luni, de Paștele Blajinilor, de la ora 7.00, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Constanța.

De astazi, șoferii vor putea primi prin e-mail o avertizare că urmează să le expire rovinieta.
Aceasta este o decizie a Ministerului Transporturilor menită să reducă numărul amenzilor aplicate, dar și să crească încasările la buget.
Sistemul va fi activ pentru cei care cumpără rovinietă pentru o perioadă mai mare de o săptămână.
Astfel, soferii prinşi fără taxele de drum plătite riscă să aibă de achitat amenzi de până la 550 de lei.

Legea prin care bonele și menajerele sunt plătite cu tichete de 15 lei a fost adoptată.
Acestea, dar și grădinarii sau alți lucrători ocazionali vor avea dreptul la pensie și la asigurări publice de sănătate.
De asemenea, a fost promulgată legea care permite celor care lucrează pe cont propriu să îşi plătească direct și unele taxe.
Prin taxarea muncitorilor casnici, statul vrea sã combatã atât evaziunea fiscală, cât și munca la negru.

Lituania a devenit prima ţară din Europa de Est care le oferă familiilor cu copii mici posibilitatea de a lucra doar patru zile pe săptămână la aceiaşi bani.
Parlamentarii de la Vilnius au adoptat un act legislativ care permite angajaţilor din sectorul public, care au copii cu vârsta de până la trei ani, să lucreze 32 de ore pe săptămână.
Programul de lucru redus, care nu se aplică şi angajaţilor din sectorul privat, va intra în vigoare de anul viitor.
Iniţiativa ţării baltice este destinată să ajute familiile să creeze un echilibru între muncă şi viaţa de familie, reducând în acelaşi timp diferenţele salariale dintre sexe şi diferenţele în beneficiile la pensionare.

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor pentru crescătorii de animale din România.
Este vorba despre un sprijin în valoare de 91 de milioane de euro pentru crescătorii de bovine, porcine și păsări sub formă de subvenții directe din partea statului.
Măsura este menită să rezolve problemele de lichiditate cu care se confruntă fermierii și să compenseze o parte din pierderile suferite din cauza pandemiei şi a restricțiilor.
Perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat este de 20 de zile, iar plata se face până la data de 30 iunie.

Românii îşi vor putea verifica singuri vechimea în muncă şi dacă angajatorii le-au plătit contribuţiile cu doar câteva click-uri pe internet.
Acolo vor fi regăsite și informaţiile despre studiile absolvite.
Documentul virtual va putea fi printat şi folosit în relaţiile cu instituţiile statului şi nu numai, deoarece are valoare juridică.
Proiectul de lege privind digitalizarea REVISAL-ului va intra în vigoare după ce va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept