Stiri 9 august 2022
Ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie, de la ora 7.30, iar seara, va oficia Taina Sfântului Maslu.
Joi, de la ora 7.25, va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală, iar de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.40, ierarhul Tomisului va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Candidații care au fost admiși la liceu în etapa a doua a repartizării își pot depunde dosarele de înscriere la unitățile de învățământ până vineri, inclusiv.
Pentru elevii care au susţinut evaluarea naţională, repartizarea s-a făcut în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în funcţie de opţiunile candidaţilor și în limita locurilor rămase libere.
Pentru cei care nu au susţinut evaluarea naţională, distribuirea s-a făcut în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a claselor V-VIII, în limita locurilor disponibile. După prima etapă de repartizare la liceu au rămas neocupate aproximativ 5.000 de locuri.
Uniunea Europeană a aprobat un ajutor de 149 de milioane euro destinat României pentru producţia de hidrogen din surse regenerabile.
Scopul este de a realiza, până la 31 decembrie 2025, capacităţi de producţie a hidrogenului din surse regenerabile de cel puţin 100 MW în instalaţii de electroliză care să producă cel puţin 10 000 de tone de hidrogen pe an.
Schema va contribui, de asemenea, la obiectivul planului de a reduce dependenţa de combustibilii fosili din Rusia şi de a accelera tranziţia verde.
Oamenii care fac sport sunt mai sănătoși și mai fericiți.
Mai puțin de 12% dintre românii cu vârsta peste 15 ani fac sport săptămânal, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică, publicate anul trecut.
Cele mai recente recomandări ale Organizației Mondiale a Sănătății spun că ar fi bine ca adulții sănătoși să facă cel puțin o oră de mișcare în fiecare zi, iar persoanele cu boli cronice, o jumătate de oră.
Sportul ajută la menținerea stării de sănătate și păstrarea unui tonus moral bun, dar și la rezolvarea problemelor de stres și anxietate.
România se afla pe locul al doilea în lume, după Polonia, în rândul țărilor care au acordat statutul de protecție specială cetățenilor ucraineni.
Peste 10.000 de ucraineni au primit, în luna iunie, statutul de protecție specială în România, anunță Asociația Salvați Copiii.
Cetățenii ucraineni care și-au părăsit țara pentru a-și salva viețile au în continuare mare nevoie de ajutor.
Copiii sunt cei mai vulnerabili, iar peste 70% dintre ei au sub 14 ani.
Măsurătorile efectuate la nivel naţional confirmă valori normale ale nivelului de radiaţii.
Anunțul a fost făcut de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, în contextul informaţiilor apărute în spaţiul public privind centrala nuclearoelectrică Zaporojie din Ucraina.
De asemenea, CNCAN menţionează că sistemul de monitorizare a radioactivităţii mediului de pe teritoriul Ucrainei funcţionează normal şi nu indică depăşiri peste valorile normale.
Avertizarea cod galben de caniculă este valabilă și astăzi pentru sudul și sud-estul țării.
În aceste regiuni, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade.