Stiri 10 august 2022
Ierarhul nostru va oficia la acest lăcaș de cult Taina Sfântului Maslu.
Mâine, de la ora 7.25, Ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală, iar de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.40, Ierarhul nostru va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Comisia Europeană a aprobat o schemă de sprijin pentru companiile afectate de pandemie.
Sprijinul este în valoare de 358 de milioane de euro.
Măsura va fi deschisă companiilor micro, mici şi medii active din sectoarele manufacturier, comerţ en gros şi cu amănuntul şi turism.
Sprijinul public se va acorda sub formă de subvenţii directe de care ar urma să beneficieze aproximativ 1.000 de companii.
La Năvodari se vor acorda tichete sociale pe suport electronic pentru nou-născuți, în valoare de 2.000 de lei.
Pot primi aceste tichete mamele din orașul Năvodari aflate în situații de vulnerabilitate, ai căror copii au vârsta de cel mult 3 luni.
Mai pot primi tichete mamele care nu dețin acte de identitate sau cele care vin din zona conflictului armat din Ucraina.
Planul Uniunii Europene de reducere voluntară cu 15% a consumului de gaze naturale a intrat în vigoare.
Aproape jumătate din statele membre ale blocului comunitar sunt deja afectate de reducerea livrărilor de gaze din Rusia, iar multe dintre ele au început să ia măsuri de reducere a consumului.
În România nu a fost pusă la punct încă o strategie de economisire, dar autorităţile ne îndeamnă să reducem cât putem consumul de energie.
Producţia de miere din acest an va fi redusă la mai puţin de jumătate în țara noastră.
Este vorba despre aproximativ 13.000 de tone, iar acest lucru se va reflecta în preţul solicitat consumatorului final.
Seceta a creat probleme apicultorilor și au fost nevoiţi să intervină în luna iulie la fel ca într-o lună de primăvară sau toamnă pentru a salva familiile de albine.
În aceste condiţii, cheltuielile apicultorilor vor creşte cu 40-50%, iar aceștia au solicitat Ministerului Agriculturii un ajutor de minimis de 20 de euro pe familie de albine.
Calitatea grâului obținut din recolta acestui an este una superioară. Afirmaţia îi aparţine ministrului agriculturii, Petre Daea.
De asemenea, Secretarul de stat Sorin Moise a precizat, la rândul său, că se poate asigura astfel un anumit confort industriei de morărit și panificație.
Fermierii nu mai sunt obligați să cumpere cantități suplimentare de grâu, așa că o creștere a prețului pâinii nu este justificată în momentul de față.