Știri 20 septembrie 2022

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia mâine și joi Sf. Liturghie la Catedrala arhiepiscopală, de la ora 7.25.
Joi, de la orele 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii Cuvântul ierarhului, ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.40, ierarhul nostru va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sf. Ierarh Mc. Teodosie de la Mănăstirea Brazi, la Catedrala arhiepiscopală.
Vineri dimineață va sluji, cu binecuvântarea PS Sebastian, Episcopul Slatinei, la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Caracal, jud. Olt.
Sâmbătă, ierarhul Tomisului va săvârși, de la ora 7.00, slujba de resfințire a Bisericii Sf. Împărați Constantin și Elena din localitatea Mircea-Vodă, urmată de Sf. Liturghie, iar seara, de la ora 22.00 va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală din Constanța.
Duminică, va oficia slujba de târnosire a bisericii Sf. Filofteea din cartierul Km-5, de la ora 7.45, urmată de Sf. Liturghie.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor sa doneze și nu o pot face în cursul săptămânii, pot veni sâmbăta aceasta la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga, între orele 8.30 și 13.00.
Reamintim că programul de donări al Centrului de Transfuzii este de luni până vineri între orele 7.30 și 12.30.

Străzile Progresului și Sergent Nicolae Grindeanu au devenit artere cu sens unic, de ieri.
Prin implementarea acestui proiect se va asigura fluidizarea traficului rutier iar siguranța pietonilor va crește.
Conducătorii auto pot staționa și parca pe carosabil.

O mare parte a municipiului Constanța și 5 localități din județ vor rămâne fără apă din aceasta noapte și până joi dimineață.
Măsura este luată în vederea executării unor lucrări de înlocuire a unor vane de legătură.
Vor fi afectați consumatorii din zonele Industriala, Palas, CET, Km 4-5, Brătianu, Faleză Sud, Gară, Icil, Inel I și II, Coiciu, Baba Novac, precum și cei din localitățile Lazu, Agigea, Cumpăna, Eforie Nord și Techirghiol.

Preţul benzinei a crescut cu 20% de la începutul anului, iar cel al motorinei cu 37%.
Acestea includ reducerea de 50 de bani pe litru la pompă, arată datele furnizate de Consiliul Concurenţei.
Preţul mediu al benzinei standard în România, a fost, pe 2 septembrie, de 7,39 lei pe litru, în timp ce motorina se comercializa, în medie, cu 8,37 lei pe litru.

În România se va introduce venitul minim de incluziune.
Ministrul Muncii a precizat că în conformitate cu noua reformă lansată de Banca Mondială, se schimbă structura ajutorului social, astfel, venitul minim de incluziune va avea în componență atât ajutorul social cât și alocația de sprijin pentru familii.
Ministrul a mai anunțat că fiecare serviciu public din cadrul primăriilor va trebui să identifice familiile cu probleme sociale, astfel încât, copiii să meargă la școală, iar tinerii apți de muncă să desfășoare o activitate.

Zeci mii de vouchere pentru alimente au fost blocate.
Numărul acestora ar putea crește, a anunțat ministrul investițiilor și proiectelor Europene, Marcel Boloș.
El a precizat că, pentru moment, este vorba de 63.000 de vouchere ai căror beneficiari cumulau venituri de peste 1.500 de lei.
”Cei care au veniturile peste pensia minimă socială sunt considerați, din punct de vedere al comisiei, că nu fac parte din categoria socială de sărăcie extremă”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește recuperarea deșeurilor.
Astfel, doar 7% din cantitatea colectată este reciclată.
Potrivit Eurostat, la nivelul Uniunii Europene, cantitatea de deșeuri recuperate a crescut cu 40% din 2004 până în 2020.
Dintre statele membre cea mai mare rată de reciclare o are Italia, 83%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept