Stiri 17 octombrie 2022

Biserica Ortodoxă îl cinstește mâine pe Sfântul Apostol și Evanghelist Luca.
Cu acest prilej, Inalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului ,de la ora 7.30, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca și Sfântul Dimitrie” din localitatea Horia, județul Constanța.
Miercuri, de la ora 7.30, Ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la parohia Topalu, județul Constanța, apoi va sfinți casa parohială.
Joi, de la ora 7.00, cu binecuvântarea PS Visarion, Episcopul Tulcii, Inalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Mc. Gheorghe” din Isaccea, județul Tulcea.
Apoi, de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Tot joi, de la ora 21.45, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Acatistul Maicii Domnului și Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Astăzi este Ziua Internaţională pentru Eradicarea Săraciei.
Aceasta a fost marcată oficial de ONU și îşi propune să atragă atenţia lumii asupra necesităţii eradicării sărăciei, în special în ţările în curs de dezvoltare.
În prezent, 1 miliard de oameni din lume trăiesc în sărăcie extremă, adică cu mai puţin de 1.90 de dolari pe zi, şi mai mult de 800 de milioane îndură foamea şi malnutriţia.
Aproape 400 de milioane de copii din ţările în curs de dezvoltare trăiesc într-o sărăcie cruntă, în familii cu venit sub 2 dolari pe zi.
Aceasta este concluzia unui raport realizat de UNICEF şi Banca Mondială, care mai arată că jumătate dintre aceştia trăiesc în Africa sub-sahariană, iar o treime în Asia de Sud.

Clădirea Palatului Arhiepiscopal din Constanța nu necesită autorizație de securitate la incendiu întrucât este una de patrimoniu.
Declaraţia a fost făcută de către Răzvan Parconie, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, în urma incendiului care a avut loc sâmbătă noapte la mansarda Palatului Arhiepiscopal.
Potrivit acestuia, cităm: „Palatul Arhiepiscopal este o construcție ce datează încă din anul 1932, iar din anul 1998 aceasta are destinația de reședință a Arhiepiscopiei Tomisului.
Ulterior anului 2000, a fost amenajat un spațiu funcțional în podul construcției cu funcțiunea de chilii (spații de reședință pentru călugări).

Mai multe zone din oraşul Constanţa şi în patru localităţi din judeţ vor rămâne fară apă potabilă.
Măsura este luată din cauza unor ample lucrări de investiții pe conducta de distribuție apă potabilă de pe bulevardul Aurel Vlaicu.
Astfel, apa va fi oprită de miercuri, ora 22.00 – până joi, la ora 12.00.
In acest interval vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din umătoarele zone: cartierele Medeea, Anda, CET, Viile Noi și Sere, Km 4, Km 4-5, Km 5 și Veterani, Zona Industrială și Zonele industriale CET, Caraiman și Oil Terminal, zona comercială Constanța Sud (Auchan, Metro, Brico Depot, Avia Motors), localitățile Cumpăna, Lazu, Agigea și Eforie Nord.

O tonetă CT Bus va fi închisă astăzi şi mâine.
Este vorba despre toneta situată în stația ,,Piața CET” .
Pentru achiziționarea titlurilor de călătorie, călătorii sunt rugați să se adreseze operatorilor de la toneta ,,Km 4-5” sau magazinelor care vând bilete.

Elevii şi copiii de grădiniţă intră, de astăzi, în ultima săptămână de şcoală din prima parte a anului de învăţământ.
Aceştia vor fi în vacanţă de sâmbătă, 22 octombrie, până duminică, 30 octombrie.
Cel de-al doilea modul al anului şcolar va începe luni, pe 31 octombrie şi se va încheia joi, pe 22 decembrie, urmând ca de a doua zi elevii să fie în vacanţa de iarnă.
Calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei prevede că revenirea la ore se va face pe 9 ianuarie 2023, o dată cu începerea modului 3.

6 din 10 adulţi din România au probleme cu greutatea.
Astfel, o treime dintre românii cu vârsta peste 20 de ani suferă de obezitate, iar 35% dintre adulți sunt supraponderali.
În condițiile în care numărul adulților și a copiilor supraponderali și obezi este în creștere, specialiștii ne recomandă să avem o alimentație echilibrată și să nu uităm de sport.
De asemenea, autoritățile consideră că sunt necesare programe de prevenție cu ajutorul cărora să se prevină atât obezitatea, cât și alte afecțiuni grave.
Centrul de Observare a Obezităţii Globale ne considera, în urmă cu 3 ani, o ţară cu aproape jumătate din populaţie supraponderală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept