Stiri 1 noiembrie 2022
De la ora 18.00, ierarhul nostru va oficia Taina Sfântului Maslu la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Dorna Arini, județul Suceava.
Joi, dimineață, va săvârși Sfânta Liturghie la același lăcaș de cult.
Apoi, de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
De la ora 22.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Acatisul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Vineri, de la ora 7.30, va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, iar de la ora 17.00, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Adormirea Maicii Domnului şi Cuvioasa Parascheva” din cartierul constănțean Palazu Mare.
Sâmbătă, de la ora 7.00, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Constanța, iar de la ora 22.00, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Personalul didactic va primi de astăzi sumele restante din sporuri sau majorări salariale.
Este vorba despre drepturi salariale care nu s-au plătit în perioada 1 iulie 2017-31 august 2021.
Ministerul Educaţiei a dat asigurări că sunt bani suficienţi pentru acoperirea datoriilor şi că inspectoratele şcolare vor avea la dispoziţie sumele necesare pentru a face plăţile către beneficiari.
Sumele vor fi plătite în tranşe.
Mai multe medicamente împotriva infecțiilor respiratorii sezoniere lipsesc din farmacii.
Situaţia poate avea efecte importante în sănătatea copiilor, pe termen lung.
Printre medicamentele de uz pediatric care lipsesc de pe piaţă sau se găsesc în cantităţi insuficiente se numără: amoxicilina, claritromicina, și ibuprofen sirop.
Persoanele neasigurate medical vor avea acces la testarea pentru viruşii hepatici B, C şi HIV şi la terapiile specifice.
Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, proiectul de lege.
Totodată, documentul prevede asigurarea finanţării cheltuielilor cu medicamentele din bugetul Ministerului Sănătăţii şi clarificarea modului de decontare a medicamentelor pentru bolnavii care sunt eligibili la tratament în străinătate.
România se află în top 5 al creșterilor de preț la curent electric pentru consumatorii casnici din Uniunea Europeană, în prima jumătate a anului.
Prețul la curent electric s-a majorat cu peste 55% pentru consumatorii casnici din România în prima jumătate a acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
În topul creșterilor de peste jumătate sunt Cehia, Letonia, Danemarca și Estonia, potrivit datelor Eurostat.
Legea prin care bujorul este declarat floare naţională a fost promulgată săptămâna trecută.
Actul normativ prevede organizarea, anual, a unui festival al bujorului.
De asemenea, autorităţile vor sprijini protejarea rezervaţiilor naturale de bujor românesc, vor lua măsuri pentru aclimatizarea unor specii existente în alte ţări și vor amenaja în parcuri spaţii rezervate bujorului.
Lansarea programului “Fabrici de reciclare”, se amână cu o lună.
Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat că noul termen de derulare a primei runde este 6 decembrie – 15 martie anul viitor.
Operatorii economici care activează în domeniul colectării, sortării şi recuperării deşeurilor pot primi ajutoare de stat de până la 8,4 milioane de euro pentru un proiect de construire de instalaţii noi de reciclare a deşeurilor colectate separat.
În total, bugetul alocat este de 286 de milioane de euro, iar cererile de finanţare se vor depune exclusiv prin aplicaţia informatică destinată programului, care va fi disponibilă pe site-ul www.afm.ro