Stiri 29 noiembrie 2022
Cu acest prilej, astăzi, de la ora 17.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei la mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei” din apropierea localității Ion Corvin.
Mâine, de la ora 8.30, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, împreună cu un sobor de ierarhi români și din străinătate.
Totodată, va avea loc dubla lansare a „Bibliei în versuri de la Cluj” și a colecției „Ecoul veșniciei”.
Vor rosti alocuțiuni: IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă. Ing. Ioana Roman, primarul comunei Viișoara, jud. Cluj, Nadia Farcaș, editor editura „Ecoul Transilvan”, Alina Pârvulescu, secretar general A.N.C.R., și scriitorul Ioan Ciorca.
Evenimentul editorial este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului și editura „Ecoul Transilvan”.
Apoi, de la ora 17.30, Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului va susține un concert dedicat Sfântului Apostol Andrei la Centrul multifuncțional educativ pentru tineret „Jean Constantin” din Constanța.
Joi, de la ora 6.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel”, urmată, de slujba de Te Deum pentru Ziua Națională a României, oficiată de la ora 9.00, la Monumentul „Victoriei” din Parcul Arheologic.
De la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi de la ora 21.45, va oficia Acatisul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
CRTS Constanța anunță că programul de donare de săptămâna aceasta este unul normal astăzi, și vineri (în intervalul orar 7.30 – 12.30).
Mâine și joi, Centrul va fi închis, în contextul zilelor de sărbători legale.
Constanța se pregătește pentru o serie de acțiuni care se vor desfășura cu ocazia Zilei Naționale a României.
Pentru organizarea acestora, vor fi instituite restricţii de trafic.
Astfel, de mâine de la ora 18:00 şi până joi, de la ora 13:00, se va interzice accesul și staționarea autovehiculelor în parcarea aflată pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, în parcările aflate pe ambele părți ale străzii Traian, tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu și în parcarea aflată pe strada Termele Romane, tronsonul cuprins între strada Traian și Valea Portului.
Joi, 01 decembrie, între orele 08:00-13:00, se va restricționa circulația autovehiculelor pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, pe străzile Traian și Termele Romane.
România plăteşte aproape 200 de milioane de euro pe an către Uniunea Europeană pentru ambalajele de plastic pe care nu le reciclează.
Comercianţii vor fi obligaţi să ia o serie de măsuri pentru eliminarea treptată a plasticului, s-a arătat la o dezbatere de profil.
Legea antiplastic interzice de la comercializare anumite categorii de produse care conţin plastic, dar gradual.
Potrivit unui studiu realizat de Comisia Europeană, în ultimii 50 de ani a crescut consumul de plastic cu 20% şi se estimează că în următorii 10 ani, această cifră s-ar putea dubla.
Programul „Permis pentru viitor” a ajuns la a opta ediție.
Acesta sprijină tinerii din medii defavorizate să poată face școala de șoferi gratuit.
Formularul de înscriere și alte detalii sunt disponibile pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.
Sunt eligibili tineri cu vârsta între 18 și 25 de ani, indiferent de localitatea de reședință, care provin din medii defavorizate și care își doresc să obțină permis de conducere categoria B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.
Pentru ediția din acest an, solicitările pot fi depuse până în data de 24 ianuarie.
Peste jumătate din mașinile rulate ajunse în România din import au fost avariate.
Aşa reiese dintr-o analiză a unei platforme care furnizează date despre istoricul auto.
Astfel, una din cinci mașini second-hand din țara noastră are kilometrajul modificat, în medie cu aproximativ 50 de mii de kilometri.
România ocupă locul 20 din cele 23 de țări cu cele mai puțin transparente piețe de mașini rulate din Europa.
Românii cu venituri mici vor primi ajutoare de 1.400 de lei din fonduri europene pentru plata facturilor la energie.
Banii vor fi acordați în două tranșe, în februarie și în septembrie anul viitor, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență publicat de Ministerul Fondurilor Europene.
Un alt proiect anunță că statul va acorda și în anul 2023 ajutorul de 250 de lei pentru alimente la fiecare 2 luni.
Pentru anul acesta ultima tranșă din această schemă de sprijin va fi plătită luna viitoare.
Beneficiarii vor putea plăti cu cardul pe care-l vor primi pentru încasarea acestui tip de ajutor datorii curente sau restante către furnizorii de energie, indiferent că e vorba de electricitate, gaze, lemne de foc sau orice alte materiale pentru încălzire, prin intermediul Poștei Române.