Stiri 16 februarie 2023
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.45, ierarhul nostru va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală.
Mâine, Biserica Ortodoxă îl va cinsti pe Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron.
Cu acest prilej, de la ora 8.30, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la parohia „Sf. Ierarh Nectarie” din Constanța (zona Medeea), așezământ de cult ce își cinstește cel de-al doilea ocrotitor, pe Sfântul Teodor Tiron.
Sâmbătă, de la ora 8.30, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Giurgeni, județul Neamț.
Apoi, de la ora 16.30, va oficia Taina Sfântului Maslu la mănăstirea „Sfântul Gheorghe” din Topalu, iar de la ora 21.45 va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Angajaţii vor avea încă două zile libere plătite, pe 6 şi 7 ianuarie.
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul legislativ prin care Boboteaza şi Ziua Sfântului Ioan Botezătorul devin sărbători legale.
Proiectul a fost adoptat şi de către Senat, astfel că actul normativ va fi transmis președintelui, pentru promulgare.
Campania “Nu tremur la cutremur” va fi reluată de luni, pe 30 de posturi de televiziune.
Anunțul a fost făcut de șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
El a menţionat că această campanie va transmite informaţii despre modul în care populaţia trebuie să reacţioneze în cazul unui seism.
Raed Arafat a mai precizat că a fost reactualizată și aplicaţia DSU, relansată în urmă cu aproximativ 20 de zile.
Persoanele care cultivă, vând, oferă sau produc droguri de risc vor primi pedepse mai mari.
Astfel, pedeapsa pentru traficul de droguri de risc ar urma să se încadreze între trei și 10 ani de închisoare, iar în cazul drogurilor de mare risc, între cinci și 15 ani.
În cazul în care intervine moartea victimei, pedeapsa ar urma să fie de la 15 la 25 de ani de închisoare.
Camera Deputaților a adoptat legea, în calitate de for decizional.
Guvernul va aloca 1 miliard de euro pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic.
Raportul Ministerului Dezvoltării a fost cerut de premierul Nicolae Ciucă, deoarece dorește să evalueze din timp situația clădirilor cu risc seismic din țară, în contextul seriei de cutremure puternice care s-a produs în Turcia și Siria.
Potrivit premierului, două programe au finanțare pentru consolidarea clădirilor, unul care este derulat de Ministerul Dezvoltării și celălalt este cuprins în Planul Național de Redresare și Reziliență.
Ucraina şi România au convenit asupra recunoaşterii reciproce a actelor de studii.
Semnarea acordului va promova înţelegerea reciprocă a recunoaşterii actelor de studii eliberate în Ucraina şi în România, precum şi a celor privind perioadele de studii în cele două ţări.
Acordul se aplică documentelor de învăţământ eliberate de instituţii acreditate din ambele state, conform legislaţiei în vigoare.
Comisia Europeană a aprobat schema României de sprijinire a investiţiilor în baterii şi panouri fotovoltaice.
Schema vizează sprijinirea dezvoltării regionale a României și promovarea obiectivelor strategice ale Uniunii Europene legate de tranziția ecologică.
Ajutorul va fi acordat sub formă de granturi directe către companiile active în domeniile amintite și se va derula până la 31 decembrie 2024.