Stiri 6 martie 2023

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va participa astăzi la conferința intitulată „De ce este tezaurul Arhiepiscopiei Tomisului cel mai valoros tezaur scriptural al României?”.
Aceasta va fi susținută de către Acad. Prof. Constantin Barbu.
Evenimentul se va desfășura, de la ora 12.00, în sala Magna a Centrului eparhial Tomis.
În cadrul conferinței vor fi lansate 50 de volume din colecția „Monumenta Romaniae Historica” și din „Monumenta Historiae Orthodoxiae et Byzanthinae”.
Totodată, vor fi prezentate proiectul Constantin Brâncuși – opera pierdută sau distrusă, lucrări în bronz și lucrări în gips, reconstituite de sculptorul Rodion Gheorghiță.

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia în această seară de la ora 17.00, Taina Sfântului Maslu la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Neptun.
Mâine, de la ora 7.00, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.
Miercuri, de la ora 18.00, va oficia Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite la mănăstirea Văcăreștii Noi, din apropierea localității constănțene Lumina.
Așezământul monahal își va cinsti joi ocrotitorii, Sfinții 40 de mucenici din Sevastia.

CRTS Constanţa organizează o nouă campanie de donare de sânge.
Aceasta se numește “Un mărțișor unic dăruit din suflet” ce se desfăşoară până miercuri.
Astfel, cei ce doresc să vină în sprijinul pacienților care au nevoie de tratament transfuzional sunt așteptați la sediul Centrului, de pe str. Nicolae Iorga nr. 85.
Totodată, în această perioadă, doamnele și domnișoarele care vor dona sânge vor avea parte de surprize din partea CRTS Constanța.

Constănțenii care locuiesc pe strada Primăverii nu au astăzi apă caldă și căldură.
Societatea Termoficare Constanța anunță că, măsura este luată din cauza lucrărilor de modernizare a rețelei termice de transport, în zona punctului termic 106.
După finalizarea lucrărilor, Termoficare Constanța va reveni cu un comunicat cu privire la reluarea furnizării energiei termice.

Ghenele de gunoi din interiorul blocurilor trebuie desființate până în anul 2025.
Așa prevede o directivă europeană.
Măsura are în vedere considerente ce țin de igienă și sănătate, dar mai ales de faptul că sistemul îngreunează colectarea selectivă a deșeurilor.
După desființarea ghenelor din blocuri, populația va fi obligată să depună deşeurile în locurile special amenajate pentru colectare, cu recipiente separate pentru fiecare tip de deşeu.

”Plăcinta dobrogeană” românească a primit recunoaștere Europeană.
Timp de doi ani, România a concurat cu Bulgaria pentru atestarea ”Plăcintei dobrogene” cu Indicaţie Geografică Protejată, iar în cele din urmă țara noastră a primit câștig de cauză.
Bulgaria va primi dreptul de a folosi denumirea, în limba bulgară, dar numai la nivel local, în regiunea de la sudul judeţului Constanţa şi fără recunoaştere IGP.

Încă 350.000 de români urmează să primească cardurile de energie.
Lista beneficiarilor a fost actualizată, anunţă Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Cel mai probabil de luna viitoare, tarifele de transport şi distribuţie pentru energie şi gaze naturale vor creşte, potrivit ANRE.
Cu toate acestea, plafonarea facturilor pentru aceste utilităţi se va menţine la valorile actuale.

Ghidul pentru situații de criză va fi distribuit de IGSU în toată țara, mai ales în zonele cu acces limitat la internet.
Noul ghid are rol de pregătire și prevenție, în scopul reducerii riscului în cazul tuturor dezastrelor.
El include și informații despre protecția cibernetică sau dezinformare, care sunt necesare populației, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.
Săptămâna trecută a fost reluată și procedura de verificare a funcționării sistemelor de alarmare la nivel național.
Dintre cele peste 7.000 de alarme acționate la 1 martie, s-a constatat că aproximativ 15% nu au funcționat, a mai spus Raed Arafat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept