Știri 15 martie 2023
Mâine, de la ora 7.00, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța.
De la ora 10.30, va oficia Taina Sfântului Maslu la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța în contextul în care anul 2023 a fost proclamat, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, An omagial al pastorației persoanelor vârstnice.
Tot mâine, de la ora 18.00, Ierarhul nostru va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.45, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Vineri, de la ora 17.00, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Taina Sfântului Maslu la biserica Sfântul Gheorghe din localitatea Negru Vodă.
Constănțenii sunt invitați la o seară culturală caritabilă pentru sinistrații din Turcia.
Aceasta se va desfășura sâmbătă, de la ora 18.00, la restaurantul Dorna din stațiunea Mamaia.
Printre invitați se numără artiști ca Liviu Manolache, Ionuț Neagu, Claudia Dobre, Iulian Bratu, Aurel Sava, Ionuț Dulgheriu și formațiile Melody 20 și ProArtistic Band.
Prețul de intrare este 100 de lei, iar fondurile colectate vor fi direcționate către sinistrații din Turcia.
Evenimentul este organizat de Asociația de Cultură Tătară Barsin Birsin.
Locuitorii comunei 23 August sunt așteptați să doneze sânge.
Acțiunea se va desfășura sâmbăta aceasta, la Căminul cultural din localitate, în intervalul orar 8.30 – 13.30.
Este nevoie de donatori din toate grupele de sânge.
Astăzi este Ziua Mondială a Consumatorilor.
Aceasta a fost declarată de către Organizaţia Internaţională a Uniunilor de Consumatori.
Potrivit rezoluţiei ONU din anul 1985, consumatorul trebuie protejat de pericolul de a achiziţiona produse ce îi pot afecta viaţa, sănătatea și siguranţa.
În România sunt recunoscute mai multe drepturi de bază ale consumatorilor şi anume dreptul la protecţia vieţii, sănătăţii şi securităţii, dreptul la informare şi la educare, dreptul de acces neîngrãdit la pieţele de produse şi servicii, precum şi dreptul la despãgubire şi la reprezentare.
Atenţie la achiziţiile online!
Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu i-a îndemnat pe cumpărători să aibă grijă la furnizarea datelor personale către magazine online şi să divulge doar informaţiile strict necesare pentru efectuarea achiziţiei.
Acesta a mai spus că tot mai multe magazine virtuale, care nu au sediu în Europa şi care dezvoltă activităţi comerciale greu de controlat, îşi atrag clienţii prin preţurile mici cu care îşi comercializează produsele.
Unităţile care oferă mâncare vor trebui, de astăzi, să le prezinte clienţilor lista tuturor ingredientelor folosite şi valorile lor nutriţionale.
Potrivit ANPC, detaliile ar trebui să fie la fel de explicite precum cele de pe etichetele produselor ambalate.
Astfel, meniul extins va cuprinde detalii legate de cantitatea de zahăr, grăsimi, sare, tipul de carne folosită şi dacă produsele lactate sunt într-adevăr de origine animală sau vegetală.
Informaţiile detaliate trebuie să apară şi pe site-urile operatorilor economici care primesc comenzi de mâncare online, astfel încât consumatorul să fie informat referitor la preparate.
Aproape jumătate din totalul vehiculelor controlate în trafic anul trecut au prezentat deficienţe tehnice majore sau periculoase.
Potrivit RAR, cele mai multe probleme au fost constatate la instalaţia de iluminare-semnalizare, emisiile poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie. Instituţia notează faptul că rezultatele nu reflectă starea generală a parcului auto, deoarece echipajele RAR – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule susceptibile de a prezenta defecţiuni.