Stiri 25 iulie 2023

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia mâine, de la ora 6.45, Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.
De la ora 17.00, va oficia slujba Privegherii la Catedrala arhiepiscopală, iar de la ora 17.40, împreună cu preoții și credincioșii prezenți, va merge în procesiune cu moaştele Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon și ale Sfinților Epictet și Astion.
Joi, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, de la ora 6.00, în altarul de vară al Catedralei arhiepiscopale, ierarhul nostru va oficia Taina Sfântului Maslu și Sfințirea Mică a Apei, urmate, de la ora 8.15, de Sfânta Liturghie.
Tot joi, de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.45, va oficia Acatistul Maicii Domnului, al Sfântului Pantelimon și Acatistul Sfintei Mare Mucenițe Hristina la Catedrala arhiepiscopală, din Constanţa.

Festivalul internațional al familiei, al vieții și al faptelor bune intitulat “Glasul Vieții” se va desfășura în acest weekend în stațiunea Eforie Nord.
Este un festival caritabil și va avea loc vineri și sâmbătă, de la ora 19.00, pe plaja Holiday, în zona hotelului Pasha din stațiune, lângă debarcader.
Vineri, vor concerta Ștefan Bănică Jr., Smiley, Nicole Cherry, Zdob și Zdub și frații Advahov.
În deschidere, va concerta Corala Armonia, cu binecuvântarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Sâmbătă, vor urca pe scenă Horia Brenciu, Cleopatra Stratan, Ana Beregoi și Damian Draghici and Brothers.
Scopul evenimentului este strângerea de fonduri pentru sprijinul a peste 10.000 de copii nevoiași, aflați în grija Asociației Glasul Vieții și a părintelui Dan Damaschin din Iași, dar și pentru deschiderea primei clinici sociale pentru mame și copii sărmani.
Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul glasulvietii.ro, dar și pe paginile de Facebook și Instagram ale Asociației.

ANM a prelungit codul galben de caniculă.
Pe parcursul zilei de astăzi valul de căldură și canicula se vor extinde în toată țara.
Pe litoral, în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.
Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 22 de grade.
Mâine, valul de căldură și canicula vor persista în jumătatea de sud-est a țării.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa și Primăria Comunei 23 August invită locuitorii să vină să doneze sânge.
Acțiunea va avea loc sâmbătă 29 iulie, la Căminul Cultural din localitate, între orele 08:00 – 13:30.
Este nevoie de donatori din toate grupele de sânge.

Legea care prevede că salariații care au în întreținere copii de până la 11 ani pot beneficia de patru zile de telemuncă pe lună a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.
Potrivit actului normativ, acest drept poate fi obținut la cerere și doar unul dintre părinți sau reprezentanți legali ai copilului poate beneficia de el într-o anumită perioadă.
Salariații care își desfășoară activitatea în aceste condiții au obligația să dispună de toate mijloacele necesare îndeplinirii atribuțiilor care le revin potrivit fișei postului.

Românii sunt cei mai dezinteresaţi europeni de deciziile personale pentru combaterea schimbărilor climatice.
Potrivit unui nou sondaj, 35% dintre europeni, cred că responsabilitatea aparţine în primul rând cetăţenilor, iar 63% dintre ei sunt de părere că au luat decizii de luptă împotriva schimbărilor climatice, în viaţa de zi cu zi.
Cei mai implicaţi europeni sunt cei din Luxemburg, Finlanda şi Suedia unde peste 80% din populaţie a luat astfel de decizii, iar pe ultimul loc este România, cu doar 29%.

Țara noastră ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul cunoştinţe financiare.
Așa arată un nou sondaj realizat la cererea Comisiei Europene, în toate statele membre.
Astfel, peste jumătate dintre români cred despre ei că ştiu foarte multe lucruri despre bani, dar de fapt doar foarte puţini dovedesc, prin răspunsuri corecte, că înţeleg ce este inflaţia sau alţi astfel de indicatori financiari şi economici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept