Știri 19 octombrie 2023
Acesta va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului.
Apoi, de la ora 21.40, ierarhul nostru va oficia Acatistul Maicii Domnului, iar de la ora 23.30 va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.
Mâine, de la ora 11.00, împreună cu reprezentanți ai Asociației Naționale a Cultului Eroilor, IPS Teodosie va oficia, la cimitirul din Sofia, slujba de pomenire a soldaților români care s-au jertfit în Bulgaria.
Circulația rutieră va fi restricționată pe străzile I. G. Duca și Răscoalei din 1907.
Astfel, în această seară, circulația autovehiculelor va fi restricționată total, în intervalul orar 21.00-06.00, pe strada I.G.Duca, pe tronsonul delimitat de strada Ștefan cel Mare și bulevardul Ferdinand.
Restricții similare de trafic rutier vor fi instituite tot în această seară și mâine seară, pe strada Răscoalei din 1907, pe tronsonul delimitat de strada Ștefan cel Mare și bulevardul Ferdinand, în intervalul orar 21.00-06.00.
Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zonele respective sunt rugați să nu își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil.
Regimul de circulație pe 3 străzi din zona centrală se modifică de vinerea viitoare.
Traficul rutier va fi reorganizat astfel:
pe strada Walter Mărăcineanu, circulația autovehiculelor se va realiza în sens unic, dinspre strada A.S. Pușkin spre strada Decebal, pe strada Mihai Eminescu, se va circula dinspre strada Decebal spre strada Smârdan, iar pe strada A.S. Pușkin, circulația autovehiculelor va fi permisă dinspre strada Mihai Eminescu spre strada Eroilor.
Proiectul de reorganizare a traficului rutier a fost realizat la cererea locuitorilor din zonă.
Inspectoratele Școlare din România vor fi desființate din 6 noiembrie.
Acestea vor fi înlocuite de Direcțiile Județene de Învățământ Preuniversitar.
Măsura are ca scop modernizarea sistemului de educație.
Viitoarele Direcții Județene vor păstra o serie de atribuții din domeniul administrării segmentului educațional.
Trecerea la ora de iarnă are efecte negative asupra organismului.
Schimbarea orei îi afectează atât pe oamenii sănătoşi de vârstă activă, cât şi pe cei cu boli cronice, spun specialiștii.
Analizele economice arată că nu există niciun beneficiu energetic al schimbării orei, această măsură fiind introdusă între Primul şi al Doilea Război Mondial.
Potrivit unor studii europene, accidentele de muncă sunt mai dese cu 50%, în zilele de luni, după schimbarea orei.
Acelaşi lucru este valabil şi pentru atacurile de cord şi accidentele vasculare cerebrale.
Autoritățile din Republica Moldova intenționează construcția unei linii de tren de mare viteză între Chișinău și București.
Aceasta ar permite reducerea la jumătate a duratei de călătorie, a declarat directorul Căilor Ferate din Republica Moldova, Oleg Tofilat.
Acesta a precizat că va fi o linie de tren cu ecartament european, având în vedere că Trenul Prietenia, care circulă zilnic, pierde mult timp pentru trecerea de la ecartamentul european la cel de tip sovietic, mai larg.